Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Pánika teší forma v úvode sezóny: Chcem tak hrať každý rok

Na snímke slovenský útočník Chicaga Richard Pánik. Foto: TASR/AP

V službách Chicaga Blackhawks zaznamenal v šiestich stretnutiach tri góly a rovnaký počet asistencií. Aktuálne najproduktívnejší Slovák tak podľa trénera klubu začína naplno prejavovať svoj potenciál.

Chicago 16. októbra (TASR) - Výborný vstup do nového ročníka zámorskej NHL zažíva slovenský hokejista Richard Pánik. V službách Chicaga Blackhawks zaznamenal v šiestich stretnutiach tri góly a rovnaký počet asistencií. Aktuálne najproduktívnejší Slovák tak podľa trénera klubu začína naplno prejavovať svoj potenciál.

Dvadsaťšesťročný útočník sa dlho nevedel naplno presadiť v zámorskej profilige, v úvodných rokoch kariéry pendloval medzi farmami v AHL a prvými družstvami Tampy Bay Lightning a Toronta Maple Leafs. Zmena prišla až s príchodom do Chicaga Blackhawks, kde sa stretol so svojimi krajanmi Mariánom Hossom a Markom Daňom. Uplynulá sezóna bola pre Pánik doteraz najlepšia, v 82 stretnutiach zaznamenal 44 kanadských bodov za 22 gólov a rovnaký počet asistencií. "V minulosti som bol na hrane. Hral som preto, aby som sa dostal do tímu. Nevedel som, kde budem, či v AHL alebo NHL. V predchádzajúcej sezóne som však dokázal, že som hráč hodný NHL, ktorý si zaslúži kontrakt. Chcem tak hrať každý rok, to je môj cieľ," uviedol slovenský hokejista pre denník Chicago Sun Times.

Po úspešnom roku si od vedenia klubu vyslúžil dvojročný kontrakt na 5,6 milióna dolárov. Aj napriek prvotným pochybám, s jeho doterajšími výkonmi panuje spokojnosť. "Zrazu som ho začal vnímať ako silového útočníka. Svoje schopnosti posunul na ďalšiu úroveň, je proti nemu ťažké hrať, dáva dôležité góly. Pánik môže byť pre nás konzistentný hráč. To je ďalší krok," povedal na jeho adresu tréner "jastrabov" Joel Quenneville.