Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

NHL: Pánik strelil dvanásty gól v sezóne, Arizona zdolala Vegas

Na snímke hráči Arizony. Vpravo Richard Pánik. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista má na konte 19 asistencií a dokopy tak získal v 67 dueloch 31 bodov.

New York 29. marca (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik strelil svoj dvanásty gól v končiacej sa základnej časti zámorskej NHL. V noci na štvrtok ním pomohol k víťazstvu Arizony nad Vegas 3:2. Okrem toho má na konte 19 asistencií a dokopy tak získal v 67 dueloch 31 bodov.

Dvadsaťsedemročný krídelník sa presadil v 18. minúte prvej tretiny, keď zužitkoval výbornú prácu Claytona Kellera. Ten vybojoval puk v útočnom pásme, prekľučkoval pomedzi obrancov a našiel pred bránkou slovenského útočníka. Pánik skóroval bekhendovým blafákom, bol to už jeho štvrtý gól v šiestom zápase za sebou. Dva presné zásahy vrátane víťazného zaznamenal Kevin Connauton. Arizona tak po Tampe Bay zdolala ďalšieho silného súpera. "Bolo to pre nás naozaj veľké víťazstvo, pretože majú skvelý tím. V tejto hale sa nevyhráva ľahko," povedal tréner "kojotov" Rick Tocchet.

V drese domácich odohral takmer 15 minút ďalší Slovák Tomáš Tatar, ktorý ohrozil súperovho brankára dvomi strelami.

Mitch Marner zaznamenal gól a asistenciu, svoju bodovú sériu natiahol na desať zápasov a Torontu pomohol k triumfu nad Floridou Panthers 4:3. Pre Maple Leafs to bolo rekordné 46. víťazstvo v sezóne. James van Riemsdyk strelil 35. presný zásah prebiehajúceho ročníka a 200. v kariére NHL. Auston Matthews zaznamenal 30. gól a Patrick Marleau 25. v sezóne. "Je to super. Ten čas ale letí, pripadám si, akoby ma iba včera draftovali a dnes som dosiahol tento míľnik. No verím, že toho mám ešte veľa pred sebou," povedal van Riemsdyk. Toronto si mohlo už vo štvrtok zabezpečiť istotu play off v prípade, že by Philadelphia prehrala s Coloradom, no Flyers vyhrali 2:1.

V drese Floridy sa o góly postarali dvakrát Jonathan Huberdeau a raz Jevgenij Dadonov. "Panteri" figurujú na deviatom mieste Východnej konferencie, na ôsme New Jersey strácajú tri body a majú zápas k dobru. "Dnešná prehra je sklamanie, vieme, že teraz musíme vyhrať každý jeden zápas. Musíme sa sústrediť na zajtrajší duel," povedal Huberdeau.

Washington si poradil s New Yorkom Rangers 3:2 po predĺžení, v ktorom rozhodol po 38 sekundách Jevgenij Kuznecov. Capitals vyhrali piaty zápas v rade a sú na čele Metropolitnej divízie. "Sme sebavedomí v každej situácii. Hráme lepšie, keď je to tesné, pre chalanov je výzva otáčať zápasy," povedal brankár Washingtonu Braden Holtby.

Hráči Philadelphie Flyers zdolali Colorado Avalanche 2:1, Ivan Provorov zaznamenal gól a asistenciu. "Letci" figurujú na šiestej priečke Východnej konferencie so štvorbodovým náskokom pred ôsmym Jersey, ale odohrali o dva zápasy viac. "Teraz záleží na každom jednom bode. Nemôžeme sa spoliehať na to, ako hral tím v tabuľke pred nami, či za nami, takže tieto dva body majú pre nás obrovský význam," povedal brankár Philadelphie Petr Mrázek.

NHL - sumáre:



TORONTO MAPLE LEAFS - FLORIDA PANTHERS 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Góly: 4. Marner (Rielly, Plekanec), 10. Matthews (Nylander, Gardiner), 14. Marleau (Marner), 52. van Riemsdyk (Bozak, Brown) – 18. Huberdeau (Malgin), 36. Huberdeau (Trocheck, Pysyk), 59. Dadonov (Yandle, Ekblad). Brankári: Andersen - Luongo, strely na bránku: 35:33, 18.893 divákov.

WASHINGTON CAPITALS - NEW YORK RANGERS 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Góly: 20. Burakovsky (Bäckström, Oshie), 59. Eller (Bäckström, Kuznecov), 61. Kuznecov – 13. Hayes (Vesey, Skjei), 51. Spooner (Andersson, Skjei). Brankári: Holtby - Lundqvist, strely na bránku: 33:37, 18.506 divákov.

COLORADO AVALANCHE - PHILADELPHIA FLYERS 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Góly: 26. Nieto (Toninato, Johnson) – 11. Giroux (Gostisbehere, Provorov), 19. Provorov (Weal, MacDonald). Brankári: Hammond - Neuvirth (29. Mrázek), strely na bránku: 28:33, 16.320 divákov.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - ARIZONA COYOTES 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Góly: 12. Haula (Neal), 35. Tuch (Marchessault, Karlsson) – 7. Connauton (Dvorak, Ekman-Larsson), 18. PÁNIK (Keller), 36. Connauton. Brankári: Fleury - Raanta, strely na bránku: 29:32, 18.121 divákov.

Slováci v akcii:
Richard Pánik (Arizona) 16:43 1 0 1 +1 2 2
Tomáš Tatar (Vegas) 14:31 0 0 0 0 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/