Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

VIDEO: NHL:Pánik rozhodol o výhre Chicaga, skórovali aj Hossa s Chárom

Na snímke vpravo Richard Pánik z Chicaga Black Hawks a jeho spoluhráč Andrew Ladd. Foto: TASR/AP

V ôsmich zápasoch zámorskej NHL v noci na piatok sa predstavili siedmi slovenskí hokejisti, z nich bodovo sa presadili traja.

New York 16. decembra (TASR) - V ôsmich zápasoch zámorskej NHL v noci na piatok sa predstavili siedmi slovenskí hokejisti, z nich bodovo sa presadili traja. Richard Pánik rozhodol svojím ôsmym tohtosezónnym gólom o triumfe Chicaga 5:4 na ľade New Yorku Islanders, jedným presným zásahom sa na víťazstve podieľal aj jeho spoluhráč Marián Hossa. Bol to pre neho 16. gól v tomto ročníku a v tabuľke ligových strelcov mu patrí delené štvrté miesto. Skóroval aj Zdeno Chára, druhý tohtosezónny gól kapitána Bostonu však nezabránil domácej prehre Bruins s Anaheimom 3:4.

Islanders mali v súboji s Chicagom raketový štart, keď už v 4. minúte viedli po góloch Andrewa Ladda a Caseyho Cizikasa 2:0. Blackhawks však dokázali rýchlo odpovedať a ešte v prvej tretine otočili skóre, pričom do vedenia ich dostal Hossa. Skúsený krídelník zakončil v 15. minúte rýchlu kombinačnú akciu prvého útoku, keď po zadovke Ryana Hartmana nemal problém namieriť do odkrytej časti bránky. "Čierni jastrabi" však náskok dlho neudržali. Skóre sa totiž menilo ako na hojdačke, po góle Andersa Leeho v 21. minúte opäť viedli "ostrovania". Na konci druhej tretiny ale vyrovnal Artemij Panarin a v 54. minúte prišlo rozhodnutie z hokejky Pánika. Po výbornom forčekingu Marcusa Krügera a prihrávke Dennisa Rasmussena slovenský útočník strelou bez prípravy prekonal Thomasa Greissa v bránke newyorského tímu.



"Páčila sa mi naša hra, najmä v prvej tretine. Náš útok nemal puk často na hokejkách, súper dal dva góly, keď sme boli na ľade, no dokázali sme zabrať v pravej chvíli a našli sme cestu, ako rozhodnúť zápas v náš prospech," povedal pre zámorské médiá Pánik, ktorý ukončil sedemzápasové čakanie na gól. "Dostal som skutočne vynikajúcu prihrávku. Snažil som sa hneď vystreliť, som rád, že to padlo dnu," dodal. Slovenský brankár v službách Islanders Jaroslav Halák sledoval zápas zo striedačky.

Chára otvoril v 13. minúte skóre stretnutia Boston - Anaheim, keď typickou delovkou od modrej čiary prepálil Jonathana Berniera v bránke Ducks. Bruins však napokon podľahli "káčerom" 3:4. Detroit v zostave s Tomášom Tatarom prehral doma s Los Angeles 1:4, z triumfu Kings sa tešil aj Marián Gáborík. Pred Petrom Budajom dostal tentoraz v bránke "kráľov" prednosť Jeff Zatkoff. Druhý slovenský útočník v tíme Red Wings Tomáš Jurčo sledoval duel ako zdravý náhradník z tribúny.

Winnipeg v útoku s Markom Daňom zdolal doma Floridu 4:3 po samostatných nájazdoch. Rozstrel rozhodol aj súboj Toronta s Arizonou, Maple Leafs bez zraneného Martina Marinčina (problémy s chrbtom) prehrali 2:3 sn.

Výsledky NHL:

Boston - Anaheim 3:4 /za domácich CHÁRA 1+0/ New York Islanders - Chicago 4:5 /za hostí PÁNIK 1+0, HOSSA 1+0/, Detroit - Los Angeles 1:4, Toronto - Arizona 2:3 pp a sn, Nashville - Minnesota 2:5, St. Louis - New Jersey 5:2, Winnipeg - Florida 4:3 pp a sn, Dallas - New York Rangers 0:2