Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

NHL: Ottawa v zostave s Jarošom zvíťazila na ľade New Yorku Rangers

Na snímke Christián Jaroš. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca strávil na ľade takmer 16 minút a na konto si pripísal plusový bod.

New York 4. apríla (TASR) - Hokejisti Ottawy v zostave s Christiánom Jarošom zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade New Yorku Rangers 4:1. Slovenský obranca strávil na ľade takmer 16 minút a na konto si pripísal plusový bod.

Smolný zápas to bol najmä pre brankára Rangers Henrika Lundqvista. Tridsaťsedemročného Švéda delí jediné víťazstvo od méty 450 triumfov v profilige, nepokoril ju však ani na šiesty pokus. Navyše je v ohrození aj jeho rekordná séria 14 sezón s aspoň dvadsiatimi víťazstvami - dve kolá pred koncom základnej časti ich má na konte osemnásť. "Je to frustrujúce, pretože dnes sme boli lepší. Nič v zlom, ale myslím si, že Ottawa nemá silný tím a mali sme uspieť. Súper sa však dostal do vedenia a ustrážil si výsledok," povedal Lundqvist na oficiálnom webe NHL.

Chicago Blakhawks na svojom ľade viedli v 52. minúte zápasu nad St. Louis 3:1, napokon však museli o triumfe 4:3 rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Vyrovnávajúci gól strelil 39 sekúnd pred klaksónom Tyler Bozak. Napriek tomu bol prvou hviezdou duelu domáci Patrick Kane, ktorý si pripísal gól i asistenciu. V tejto sezóne nazbieral už 107 bodov - najviac v kariére. Stal sa tak štvrtým hráčom v histórii Blackhawks, ktorý prekonal hranicu 106 bodov. Naposledy sa to podarilo pred 25 rokmi Jeremymu Roenickovi.

Kariérne maximum si vylepšil aj Jonathan Toews. Autor otváracieho gólu duelu a rozhodujúceho samostatného nájazdu strelil svoj 35. gól, viac sa mu v doteraz v jednom ročníku nepodarilo. "Obaja sú skvelí hokejisti, ale to som vedel. Vždy hrajú naplno a je radosť mať ich v mužstve," uviedol tréner "jastrabov" Jeremy Colliton. Napriek životným sezónam oboch opôr sa Chicago v play off nepredstaví.

NHL sumáre:



NEW YORK RANGERS - OTTAWA SENATRORS 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 25. Andersson (Namestnikov, B. Smith) - 13. Ryan (Tierney, Tkachuk), 14. Z. Smith (Pääjärvi), 24. Tkachuk (White, Chabot), 55. Gibbons (White). Brankári: Lundqvist - Nilsson, strely na bránku: 28:31, 16.562 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS - ST. LOUIS BLUES 4:3 pp sn (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 17. Toews (Kane, Caggiula), 34. Anisimov (Kahun, Saad), 52. Kane (Strome, Keith), rozhodujúci sam. nájazd: Toews - 21. Tarasenko (Schenn, Parayko), 53. Perron (Pietrangelo, Tarasenko), 60. Bozak (Maroon, Parayko). Brankári: Ward - Allen, 21.482 divákov.

ANAHEIM DUCKS - CALGARY FLAEMS 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Góly: 6. Steel (Rakell, Silfverberg), 7. Jones (Rowney, Grant), 25. Getzlaf (Rowney) – 9. Ryan (Gaudreau, Czarnik). Brankári: Miller - Rittich, strely na bránku: 32:26, 17.174 divákov.

Slovák v akcii:

Christián Jaroš (Ottawa) 15:59 0 0 0 +1 2 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Zoznam istých účastníkov play off:

Východná konferencia

Atlantická divízia - Tampa Bay (p), Boston, Toronto

Metropolitná divízia - Washington, NY Islanders

Západná konferencia

Centrálna divízia - Winnipeg, Nashville, St. Louis, Dallas

Pacifická divízia - Calgary (z), San Jose, Vegas

Isté dvojice play off:

Západná konferencia

San Jose - Vegas

Východná konferencia

Boston - Toronto

/p-istý víťaz Prezidentskej trofeje, z-víťaz konferencie/