Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Kings s Gáboríkom nestačili na Anaheim, natiahli sériu prehier

Králi prehrali šiesty zápas v rade, čo sa im stalo prvýkrát od decembra 2007. Foto: TASR/AP

Králi prehrali šiesty zápas v rade, čo sa im stalo prvýkrát od decembra 2007.

New York 20. januára (TASR) - Hokejisti Los Angeles Kings v zostave so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom podľahli v noci na sobotu v zámorskej NHL domácemu Anaheimu Ducks 1:2. "Králi" prehrali šiesty zápas v rade, čo sa im stalo prvýkrát od decembra 2007.

"Neúspešné série sa vám počas sezóny prihodia, ide o to, ako na ne odpoviete. Musíme odpovedať správne," povedal pre nhl.com obranca LA Jake Muzzin. Bezgólový duel "načal" v 43. minúte Adam Henrique, o dve minúty neskôr vyrovnal Alex Iafallo, no v 53. minúte rozhodol Ryan Kesler, ktorý šikovne tečoval strelu Francoisa Beauchemina od modrej. Kings už potom nedokázali odpovedať.

"Mali sme šance na skórovanie, ale nedokážeme ich premeniť. Musíme začať dávať škaredé góly a od toho sa odrazíme," dodal Muzzin. S výkonom svojich zverencov nebol príliš spokojný ani tréner Ducks Randy Carlyle. "Nehrali sme príliš dobre, odskakoval nám puky, ale dva body berieme," povedal. Gáborík strávil na ľade 14:17 min., no okrem jedného menšieho trestu sa do štatistík nezapísal.

O triumfe Floridy nad nováčikom Vegas Golden Knights 4:3 rozhodol po 40 sekundách predĺženia obranca Aaron Ekblad. Pre "panterov" to bola iba druhá výhra z posledných šiestich duelov. "Je to super. Proti týmto chalanom sme mali nejaký nevyrovnaný biznis, ale dnes sme využili naše šance," povedal strelec víťazného gólu a pripomenul tak prehru z predchádzajúceho zápasu v Las Vegas, ktorý domáci vyhrali 5:2.

Útočník domácich Aleksander Barkov zaznamenal jeden gól a dve asistencie, pričom jeho zásah bol už tohtosezónny piaty v oslabení a v tejto štatistike vedie poradie celej NHL.

Pod triumf Montrealu na ľade Washingtonu 3:2 sa veľkou mierou podpísal kapitán Max Pacioretty, ktorý strelil dva góly a pridal aj asistenciu. Canadiens tak ukončili trojzápasovú sériu prehier.

Sumáre NHL:

FLORIDA PANTHERS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 4:3 pp (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 4. McGinn (Bjugstad), 16. Barkov (Trocheck), 44. Dadonov (Barkov, Yandle), 61. Ekblad (Barkov, Huberdeau) - 15. Perron (Hunt, Haula), 27. Karlsson (Theodore, Smith), 58. Neal (Haula). Brankári: Reimer - Subbam, strely na bránku: 26:36, 17.468 divákov.

WASHINGTON CAPITALS - MONTREAL CANADIENS 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly: 34. Carlson (Ovečkin, Kuznecov), 60. Eller (Niskanen, Orlov) - 28. Pacioretty (Drouin, Gallagher), 50. Byron (Pacioretty, Jeřábek), 59. Pacioretty (Plekanec, Byron). Brankári: Grubauer - Niemi, strely na bránku: 26:26, 18.506 divákov.

ANAHEIM DUCKS - LOS ANGELES KINGS 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 43. Henrique (Kaše), 53. Kesler (Beauchemin, Cogliano) - 45. Iafallo (Kopitar, Muzzin). Brankári: Gibson - Quick, strely na bránku: 31:24, 17.258 divákov.

Slováci v akcii:

Marián Gáborík (Los Angeles) 14:17 0 0 0 0 0 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/