Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

NHL: Hviezdami týždňa Voráček, Raanta a Gagner

Český hokejista Jakub Voráček (vpravo). Foto: TASR/AP

Český útočník nazbieral v štyroch zápasoch až deväť bodov, čo bolo najviac zo všetkých hráčov profiligy.


New York 12. decembra (TASR) - Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali pravý krídelník Philadelphie Flyers Jakub Voráček, brankár New Yorku Rangers Antti Raanta a center Columbusu Blue Jackets Sam Gagner. Informoval web nhl.com.

Český útočník nazbieral v štyroch zápasoch až deväť bodov (3+6), čo bolo najviac zo všetkých hráčov profiligy. Darilo sa mu najmä v stretnutiach s Edmontonom a Dallasom, v ktorých zaznamenal zhodne jeden presný zásah a tri prihrávky. Posledný, komu sa podarilo získať štyri a viac bodov v dvoch po sebe idúcich dueloch v drese Philadelphie, bol Eric Lindros ešte v sezóne 1997/98. Flyers tak i Voráčkovou zásluhou natiahli svoju víťaznú šnúru už na deväť duelov. Pre klub je to najdlhšia úspešná séria od apríla 1995.

Dvadsaťsedemročný kanonier prežíva úspešnú sezónu, v 31 dueloch nazbieral už 32 bodov (11+21) a patrí mu tretia priečka v tabuľke produktivity súťaže.

Fínsky brankár Raanta priviedol "jazdcov" k trom výhram v troch dueloch, pričom zaznamenal vynikajúci priemer 0,33 gólu na zápas a až 98,4% úspešnosť zákrokov. V zápasoch s Chicagom Blackhawks (1:0 pp) a New Jersey Devils (5:0) si pripísal dva shutouty po sebe, čo sa v drese Rangers podarilo naposledy Mikeovi Dunhamovi v marci 2003. Dvadsaťsedemročný Raanta dostal v desiatich z jedenástich duelov tejto sezóny dva a menej gólov, má priemer 1,65 gólov na zápas a 94,3% úspešnosť zákrokov.

Gagner strelil v sledovanom období tri góly a pridal rovnaký počet asistencií. Columbus pomohol k trom triumfom a "modrokabátnici" natiahli svoju bodovú sériu na osem duelov so šiestimi triumfami po sebe. Dvadsaťsedemročnému centrovi vyšiel najlepšie duel s Arizonou (4:1), v ktorom mal bilanciu 2+2. V 25 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral 19 bodov (11+8).