Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Hviezdami týždňa v NHL sa stali Panarin, Johansson a Talbot

Hokejista Chicaga Blackhawks Artemij Panarin, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Panarin strelil v štyroch zápasoch päť gólov, pridal asistenciu a pomohol Blackhawks k poisteniu líderskej pozície v Západnej konferencii.

New York 3. apríla (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za posledné obdobie stali ľavý krídelník Chicaga Blackhawks Artemij Panarin, ľavý krídelník Washingtonu Capitals Marcus Johansson a brankár Edmontonu Oilers Cam Talbot.

Panarin strelil v štyroch zápasoch päť gólov, pridal asistenciu a pomohol Blackhawks k poisteniu líderskej pozície v Západnej konferencii. Ruský útočník odštartoval týždeň gólom do siete Tampy Bay, potom mal bilanciu 1+1 proti Pittsburghu, dva zásahy pridal do siete Columbusu a na záver sa po kurióznej asistencii Richarda Pánika presadil aj proti Bostonu. Dvadsaťpäťročný hokejista je s bilanciou 29+43 druhým najproduktívnejším hráčom svojho tímu.

Johansson sa blysol ôsmimi kanadskými bodmi (1+7). Caps aj vďaka nemu vyhrali tri zo štyroch stretnutí a udržali sa na čele celej NHL. Švéd zažiaril hneď na úvod týždňa, keď v zápase proti Minnesote (5:4 pp) zaznamenal štyri asistencie. Vo svojej siedmej sezóne v profilige si 26-ročný útočník vylepšil kariérne maximum v počte gólov (23) aj bodov (56).

Talbot vychytal tri víťazstvá v rovnakom počte duelov s priemerom 1,66 inkasovaného gólu na zápas. Oilers si zabezpečili postup do play off prvýkrát od sezóny 2005-06. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan zaznamenal v aktuálnom ročníku už 40 víťazstiev, čím vyrovnal klubový rekord Granta Fuhra zo sezóny 1987-88.