Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

NHL: Toto sú hráči mesiaca marec

Brad Marchand Foto: TASR/AP

Hráčmi mesiaca marec v zámorskej hokejovej NHL sa stali center Edmontonu Oilers Connor McDavid, krídelník Bostonu Bruins Brad Marchand a brankár Anaheimu Ducks John Gibson.

New York 2. apríla (TASR) - Hráčmi mesiaca marec v zámorskej hokejovej NHL sa stali center Edmontonu Oilers Connor McDavid, krídelník Bostonu Bruins Brad Marchand a brankár Anaheimu Ducks John Gibson.

Dvadsaťjedenročný kapitán "olejárov" odohral v sledovanom období šestnásť zápasov, v ktorých si pripísal 28 bodov za 13 gólov a 15 asistencií. V dueloch proti Minnesote a Los Angeles strelil víťazné góly. McDavid je na čele poradia produktivity celej NHL a momentálne má 103 bodov (41+62). Stobodovú hranicu dosiahol vo dvoch za sebou idúcich sezónach a stal sa len siedmym hráčom v histórii profiligy, ktorému sa to podarilo pred dovŕšením 22 rokov.

Dvadsaťdeväťročný Marchand získal 26 bodov (10+16) v 15 dueloch. V zápase proti Detroitu 6. marca sa blysol svojím tretím hetrikom v NHL, zaznamenal štvrtý 5-bodový zápas a strelil 11. víťazný gól v predĺžení v profiligovej kariére. V prebiehajúcej sezóne dal päť gólov v extračase, čím stanovil nový rekord súťaže. V doterajších 63 zápasoch nazbieral 84 bodov (34+50).

Dvadsaťštyriročný Gibson dosiahol v trinástich marcových zápasoch deväť víťazstiev s priemerom 2,15 inkasovaných gólov a 93,1-percentnou úspešnosťou zákrokov. Zároveň pridal aj tri shutouty. Bernier vychytal v prebiehajúcej sezóne už 31 víťazstiev, čo je jeho maximum. Informácie priniesla oficiálna webstránka NHL.