Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

NHL: Howe utrpel mŕtvicu, ťažko ovláda pravú časť tela

Hokejová legenda Gordie Howe (uprostred) žartuje s deťmi počas fotografovania pri príležitosti osláv jeho 85. narodenín, ktoré oslávi 31. marca. Gordie Howe, ktorého prezývajú Mr. Hockey, je považovaný za najlepšieho hokejistu všetkých čias. Je štvornásobným víťazom Stanley Cupu s Detroitom a šesťnásobným majiteľom Hart Memorial Trophy. Vancouver, 1. marca 2013. Foto: TASR/AP

Hokejová legenda Gordie Howe strávil celú svoju kariéru v drese Detroitu Red Wings. Má 86 rokov.

Detroit 29. októbra (TASR) - Legendárny kanadský hokejista Gordie Howe utrpel mŕtvicu, po ktorej ťažko ovláda pravú časť tela a rozpráva. Osemdesiatšesťročný člen Siene slávy zámorskej NHL sa zotavuje u svojej dcéry v Texase. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Pravú časť tela má veľmi zoslabnutú a nedokáže stáť bez cudzej pomoci. Je pripútaný na lôžko. Spoznáva ľudí okolo seba a vie rozprávať, no iba s veľkými ťažkosťami," povedal pre Detroit News jeho syn Murray Howe.

Takto hrával hokej:





Howe strávil celú svoju kariéru v drese Detroitu Red Wings. Kanaďan je stále držiteľom viacerých rekordov v profilige. V 22. sezónach za sebou strelil minimálne 20 gólov, odohral najviac zápasov v základnej časti (1767). S 801 gólmi v regular season a 1850 bodmi je najlepším strelcom a najproduktívnejším pravým krídelníkom v histórii NHL.