Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

NHL: Edmonton so Sekerom zvíťazil na ľade Arizony 3:2

Na archívnej snímke Andrej Sekera (2) v drese Edmonton Oilers'. Foto: TASR/AP

Hlavnou postavou duelu bol útočník Mark Letestu, ktorý strelil prvý gól hostí a na ďalšie dva prihral. Edmonton zdolal Arizonu v riadnom hracom čase prvýkrát od januára 2011.

New York 22. decembra (TASR) - Hokejisti Edmontonu triumfovali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Arizony 3:2 a pripísali si tretie víťazstvo v rade. Hlavnou postavou duelu bol útočník Mark Letestu, ktorý strelil prvý gól hostí a na ďalšie dva prihral. Z výhry sa tešil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral v drese Oilers 22:15 min., odsedel si jeden dvojminútový trest a na súperovu bránku vyslal dve strely.

Oilers mali rozpačitý štart do stretnutia. V úvodných siedmich minútach nevystrelili na bránku, no potom dala o sebe vedieť štvrtá formácia. Gólová chvíľa Letestua prišla v 9. minúte, keď si ideálne nabehol na prihrávku Zacka Kassiana spoza bránky a presnou strelou z prvej poslal svoj tím do vedenia.

V ďalšom priebehu zvýšili Milan Lucic s Mattom Hendrickson už na 3:0 a na kľúčový náskok našli domáci odpoveď len dvakrát. V polovici zápasu sa presadil Martin Hanzal a päť sekúnd pred koncom po sérii dorážok aj obranca Oliver Ekman-Larsson.

Oilers v dramatickej tretej tretine, ktorú okorenilo viacero ostrých výmen názorov, udržali náskok a vyhrali 3:2. Nad Arizonou triumfovali vôbec prvýkrát v riadnom hracom čase od roku 2011. "Rozhodla jednoduchosť v hre, ktorá bola na našej strane. Snažili sme sa predvádzať moderný hokej, aby sme súpera dostali do miest, kam sme potrebovali a rozobrali tak jeho defenzívny systém. V niektorých pasážach nám to vyšlo, a to bol kľúč k úspechu," povedal na oficiálnom webe NHL Hendricks, autor gólu a asistencie.

Coyotes sa doteraz proti Edmontonu darilo. Z 25 zápasov od 25. januára 2011 neprehrali s "olejármi" ani jeden raz v riadnom hracom čase a v noci na štvrtok mali plán jednu z najdlhších profiligových sérii predĺžiť. Prispôsobili tomu aj taktiku, nepočítali však s tým, že Edmonton má k dispozícii kvalitnú štvrtú formáciu.

"Vždy, keď sa vám podarí eliminovať Connora McDavida a Ryana Nugenta-Hopkinsa, máte šancu na víťazstvo. Dnes nás ale zdolala ich štvrtá formácia, ktorá bola mimoriadne produktívna," doplnil Hanzal.

Kľúčovou postavou Philadelphie, ktorá v nočnom stretnutí pokorila Washington 3:2 po nájazdoch, bol brankár Steve Mason s 36 zákrokmi. Vo štvrtej sérii nájazdov následne rozhodol Wayne Simmonds.

"Je to dobrý pocit vrátiť sa vo víťaznom duchu. Predtým sme vyhrali desať zápasov za sebou a sériu sme nechceli prerušiť. Po nej ale prišli dve prehry v rade, a tie už sme museli uťať. Povedali sme si, že podriadime všetko tomu, aby sme sa opäť dostali na víťaznú vlnu," povedal Mason.

NHL - sumáre:



ARIZONA COYOTES - EDMONTON OILERS 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Góly: 32. Hanzal (Vrbata, Ekman-Larsson), 60. Ekman-Larsson (Vrbata, McGinn) - 9. Letestu (Kassian, Hendricks), 16. Lucic (Letestu, Draisaitl), 23. Hendricks (Letestu, Kassian). Brankári: Smith - Talbot, strely na bránku: 30:22, 11.378 divákov.

PHILADELPHIA FLYERS - WASHINGTON CAPITALS 3:2 pp a sn (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 25. Raffl (Gudas, Voráček), 40. Giroux, rozh. nájazd Simmonds - 19. Burakovsky (Orlov, Eller), 30. Eller (Carlson, Burakovsky). Brankári: Mason - Holtby, strely na bránku: 38:38, 20.011 divákov.

Slovák v akcii:
Andrej Sekera (Edmonton) 22:15 0 0 0 0 2 2
/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/