Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Pittsburgh s piatou prehrou v rade, podľahol Washingtonu

Americký hokejista T.J. Oshie, archívna snímka. Foto: TASR/AP

O triumfe obhajcu titulu rozhodol gól T.J. Oshieho 74 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Penguins utrpeli piatu prehru za sebou.

New York 8. novembra (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals zdolali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na domácom ľade Pittsburgh Penguins 2:1. O triumfe obhajcu titulu rozhodol gól T.J. Oshieho 74 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Penguins utrpeli piatu prehru za sebou.

"Tučniaci" viedli od 13. minúty po presilovkovom góle Sidneyho Crosbyho, v druhej tretine sa o vyrovnanie postaral takisto v početnej výhode Alexander Ovečkin. Kapitán Washingtonu strelil už svoj 235. presilovkový gól v profiligovej kariére a osamostatnil sa na ôsmom mieste historickej tabuľky, keď sa odpútal od legendárneho Marcela Dionnea. Pre ruského kanoniera to bol 12. presný zásah v sezóne a vyrovnal sa ním na čele poradia strelcov Čechovi Davidovi Pastrňákovi z Bostonu. Víťazný gól "Caps" vsietil Oshie, ktorý sa tak športovo pomstil za zákrok Jevgenija Malkina. Center hostí v 44. minúte ramenom trafil Oshieho do hlavy a poslal ho do šatne. Tam domáci krídelník absolvoval vyšetrenie pre podozrenie z otrasu mozgu, po negatívnom výsledku sa vrátil do hry a v druhom striedaní po návrate rozhodol. Malkin dostal trest v hre.

Oshie duel na pár okamihov opustil už počas prvej tretiny, keď mu museli zošiť ranu nad ľavým okom po zásahu zdvihnutou hokejkou súpera. "Mám trochu poničenú tvár, ale teraz sa cítim výborne. Ani neviem, či sa mi niečo podobné už stalo. Ale bolo fajn vrátiť sa po oboch ošetreniach. Aj som si trochu zakričal na členov realizačného tímu a lekárov, odviedli ale skvelú robotu a uistili sa, že som OK. A pravdepodobne by som sa vrátil o dosť skôr, ale oni si chceli byť úplne istí, že som na 100 percent v poriadku," citoval Oshieho oficiálny web NHL. "Vrátil sa naozaj v pravý čas. Niečo takéto elitní hráči aj robia, vracajú sa v správny čas. Potom dokážu streliť víťazné góly," povedal Oshieho spoluhráč Nicklas Bäckström.

V ďalšom dueli Colorado podľahlo doma Nashvillu 1:4. Víťazstvo Predators zariadil hetrikom Colton Sissons. Bol to pre neho druhý trojgólový zápas v kariére v NHL. Slovenský útočník Marko Daňo odohral v drese Avalanche takmer sedem minút, zaznamenal jednu strelu a jeden mínusový bod. Nick Bonino si pripísal tri asistencie, fínsky brankár "predátorov" Pekka Rinne mal 24 úspešných zákrokov. Predators sa proti Avalanche v základnej časti darí, zdolali ich už jedenástykrát v sérii.

"Proti Coloradu sú to vždy náročné zápasy, pripomínajúce súboje play off. A ja tie zápasy milujem. Možno preto som v nich taký úspešný," vyslovil sa Sissons. Predators vyhrali štvrtýkrát za sebou a v tejto sezóne triumfovali vo všetkých siedmich dueloch na klziskách súperov. "Vonku sa nám darí. Asi sa vieme na ľade súpera lepšie skoncentrovať na zápas a plniť stanovený plán," poznamenal hetrikový hrdina Sissons.

Sumáre NHL:



WASHINGTON CAPITALS - PITTSBURGH PENGUINS 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Góly: 28. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 59. Oshie (Carlson, Kuznecov) - 13. Crosby (Johnson). Brankári: Holtby - DeSmith, strely na bránku: 22:45, 18.506 divákov.

COLORADO AVALANCHE - NASHVILLE PREDATORS 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 28. Calvert (Girard, MacKinnon) - 14. Sissons (Bonino, Ekholm), 18. Sissons (Josi, Bonino), 40. Sissons (Turris, Fiala), 58. Hartman (Bonino, Subban). Brankári: Varlamov - Rinne, strely na bránku: 25:34, 16.923 divákov.

ANAHEIM DUCKS - CALGARY FLAMES 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Góly: 9. Silfverberg (Cogliano, Larsson), 12. Henrique (Manson, Aberg), 47. Getzlaf (Rakell, Fowler) – 18. Tkachuk (Lindholm, Giordano), 47. Jankowski. Brankári: Miller - Smith, strely na bránku: 24:39, 16.461 divákov.

Slovák v akcii:

Marko Daňo (Colorado) 06:59 0 0 0 -1 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/