Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia NHL

NHL: Tatarov Detroit zdolal Ottawu, o triumfe rozhodol Athanasiou

Na snímke hráč Detroitu Andreas Athanasiou. Foto: TASR/AP

Slovenský útočník odohral 14:04 min. a na súperovu bránku vyslal štyri strely.

New York 4. januára (TASR) - Hokejisti Detroitu zdolali v noci na štvrtok v zámorskej NHL vďaka dvom gólom Andreasa Athanasioua Ottawu 2:1 po predĺžení. Z víťazstva domácich sa tešil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral za Red Wings 14:04 min. a na súperovu bránku vyslal štyri strely.

Athanasiou najprv v 12. minúte dostal Detroit do vedenia a po vyrovnávajúcom zásahu Ryana Dzingela z úvodu tretej tretiny rozhodol duel iba šesť sekúnd po odštartovaní predĺženia. V ňom domáci síce prehrali úvodné vhadzovanie, no Athanasiou šikovne vypichol puk obrancovi Ottawy Erikovi Karlssonovi, dostal sa do úniku, ktorý zakončil parádnou bekhendovou strelou pod hornú žŕdku. Strelil tak najrýchlejší gól v predĺžení v histórii profiligy, keď vyrovnal rekordné zápisy Matsa Sundina z decembra 1995, Davida Legwanda z marca 2006 a Alexandra Ovečkina z decembra 2006, ktorí rovnako skórovali v šiestej sekunde extračasu. "Vedel som, že najväčšiu šancu skórovať bude mať z bekhendu, tak som mieril brankárovi hore," tešil sa útočník "červených krídel".

Detroit vyhral tri zápasy po sebe prvýkrát v tejto sezóne a na siedmy pokus sa mu premiérovo podarilo uspieť v predĺžení. "Myslím si, že momentálne hráme dobrý hokej. Snažíme sa zo súčasnej formy vyťažiť maximum," dodal pre zámorské médiá Athanasiou, ktorý mohol zápas rozhodnúť už skôr, ale v tretej tretine nepremenil trestné strieľanie. Senators sa na súperových ľadoch naďalej trápia, prehrali vonku už deviaty duel v rade.

V druhom nočnom stretnutí hráči New Yorku Rangers podľahli na domácom ľade Chicagu 2:5. Víťazný gól hostí strelil v 43. minúte za stavu 2:2 veterán Patrick Sharp, ďalšie dva pridali Blackhawks v závere do prázdnej bránky. Pri zranení brankárskej jednotky "jastrabov" Coreyho Crawforda dostal jeho náhradník Jeff Glass možnosť chytať v treťom zápase po sebe a zneškodnil 23 súperových striel. Slovenský krídelník Richard Pánik opäť nedostal šancu v zostave Chicaga a duel sledoval iba z tribúny.

NHL - sumáre:

DETROIT RED WINGS - OTTAWA SENATORS 2:1 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Góly:
12. Athanasiou (Mantha, Frk), 61. Athanasiou (Larkin) – 41. Dzingel. Brankári: Howard - Anderson, strely na bránku: 35:34, 19.515 divákov.

NEW YORK RANGERS - CHICAGO BLACKHAWKS 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Góly:
19. Holden (Carey, Nieves), 32. Zibanejad (Bučnevič, Zuccarello) – 17. Hinostroza (Toews, Oesterle), 29. Schmaltz (Kane, Hartman), 43. Sharp (Kampf, DeBrincat), 60. Toews (Saad, Wingels), 60. Kane (Hartman, Schmaltz). Brankári: Lundqvist - Glass, strely na bránku: 25:35, 18.006 divákov.

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 14:04 0 0 0 0 4 0
___________________________________
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/