Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Columbus zdolal NY Rangers a postúpil do play off

Radosť hráčov Columbusu po víťazstve v zápase zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets - New York Rangers v New Yorku 5. apríla 2019. Columbus zvíťazil 3:2 po samostatných nájazdoch a postúpil do play off. Foto: TASR/AP

Vo vyraďovacej fáze sa definitívne nepredstaví Montreal Canadiens so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom.

New York 6. apríla (TASR) - Hokejisti Columbusu zvíťazili v noci na sobotu v súboji zámorskej NHL na ľade New Yorku Rangers 3:2 po nájazdoch a skompletizovali zoznam účastníkov play off. Vo vyraďovacej fáze sa definitívne nepredstaví Montreal Canadiens so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom. Ten by za istých okolností mohol posilniť slovenskú reprezentáciu na domácich MS.

Columbus mal všetko vo vlastných rukách, na zažehnanie nádejí Canadiens a spečatenie postupu do play off potreboval jedno víťazstvo v zostávajúcich dvoch zápasoch. Podarilo sa mu ho dosiahnuť už na prvý pokus proti "jazdcom", keď Blue Jackets nepoložilo ani vyrovnanie súpera sedem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. O výhre rozhodol v nájazdoch ruský útočník Artemij Panarin, ktorý sa gólovo presadil aj v 55. minúte a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Columbus sa do vyraďovacej fázy prebojoval tretíkrát po sebe a hráčom spadol zo srdca veľký kameň. "Je to obrovská úľava, pociťovali sme veľký tlak na našich pleciach. Sme radi, že sme si účasť v play off zaistili už pred posledným zápasom v základnej časti," uviedol kapitán "modrokabátnikov" Nick Foligno. Súperom jeho tímu v 1. kole play off bude jeden z dvojice Tampa Bay - Washington. O tom, či narazí Columbus na víťaza Prezidentskej trofeje alebo obhajcu titulu, sa rozhodne v noci na nedeľu.

Chicago vďaka dvom presným zásahom Patricka Kanea zdolalo Dallas 6:1. Brankár Blackhawks Cam Ward nahradil v 27. minúte medzi žrďami Coreyho Crawforda a nastúpil na 700. zápas v profiligovej kariére. Zneškodnil 25 striel hráčov súpera, prekonal ho len Joel L'Esperance v 48. minúte. V súboji tímov z chvosta tabuľky Západnej konferencie si Anaheim poradil s Los Angeles 5:2 a so sezónou sa rozlúčil tretím triumfom po sebe.


NHL - sumáre:



NEW YORK RANGERS - COLUMBUS BLUE JACKETS 2:3 pp a sn (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 22. Kreider (Zibanejad), 60. Bučnevič (Zibanejad, Strome) – 43. Dzingel (Foligno, Savard), 55. Panarin (Savard), rozh. náj. Panarin. Brankári: Georgijev - Bobrovskij, strely na bránku: 27:41, 17.341 divákov.



CHICAGO BLACKHAWKS - DALLAS STARS 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Góly: 17. Kane (Caggiula, Toews), 32. Kahun (Saad, Seabrook), 34. Kunitz (Kämpf), 38. Strome (Gustafsson, DeBrincat), 41. Koekkoek (Seabrook, Toews), 57. Kane (Caggiula, Keith) – 48. L'Esperance (Seguin, Radulov). Brankári: Crawford (27. Ward) - Chudobin, strely na bránku: 32:35, 21.626 divákov.



ANAHEIM DUCKS - LOS ANGELES KINGS 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 15. Rowney (Jones, Grant), 31. Holzer (Jones), 37. Sprong (Shore, Fowler), 49. Steel (Silfverberg, Fowler), 59. Silfverberg (Rakell) – 12. Amadio (Wagner, Roy), 55. Grundström. Brankári: Gibson - Campbell, strely na bránku: 33:46, 17.306 divákov.



Zoznam účastníkov play off:



Východná konferencia


Atlantická divízia - Tampa Bay (p), Boston, Toronto

Metropolitná divízia - Washington, NY Islanders, Pittsburgh, Carolina, Columbus

Západná konferencia

Centrálna divízia - Winnipeg, Nashville, St. Louis, Dallas, Colorado

Pacifická divízia - Calgary (z), San Jose, Vegas



/p-víťaz Prezidentskej trofeje, z-víťaz konferencie/