Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Boston povolal Cehlárika z farmy v Providence do prvého mužstva

Na archívnej snímke Peter Cehlárik. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Cehlárik si v závere uplynulej sezóny poranil rameno a v máji absolvoval operáciu, pre ktorú vynechal MS.


Boston 18. októbra (TASR) - Klub zámorskej NHL Boston Bruins povolal z farmy v AHL Providence Bruins slovenského hokejového útočníka Petra Cehlárika. Spolu s ním ide do prvého tímu aj ďalší krídelník Kenny Agostino. Informoval o tom portál masslive.com.

Cehlárik si v závere uplynulej sezóny poranil rameno a v máji absolvoval operáciu, pre ktorú vynechal MS. Na ľade sa objavil až začiatkom augusta, keď trénoval s hráčmi Žiliny, následne sa pridal do kempu Bostonu. Boston si vybral dvadsaťdvaročného krídelníka v 3. kole draftu v roku 2013 z celkového 90. miesta.

Slovenský reprezentant odštartoval aj uplynulú sezónu na farme v Providence a v 51 dueloch nazbieral 39 bodov (20+19). Svojimi výkonmi si vypýtal miesto v prvom tíme a tak vo februári debutoval v NHL. V nej odohral dokopy 11 stretnutí a zaznamenal dve asistencie. Kariéru odštartoval v rodnej Žiline, odkiaľ už ako šestnásťročný zamieril do juniorských výberov švédskej Luley. Tam sa onedlho presadil aj do prvého tímu. Slovensko reprezentoval vo výberoch do 17, 18 i 20 rokov a v sezóne 2015/2016 si zahral na seniorských MS, v Petrohrade strelil v piatich dueloch jeden gól.