Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

VIDEO: NHL: Chárov Boston je v play off, Halák vychytal víťazstvo

Slovenský obranca Zdeno Chára (vľavo). Foto: TASR/AP

Jedným gólom prispel k triumfu hokejistov Bostonu slovenský kapitán Zdeno Chára, pre ktorého to bol už desiaty presný zásah v sezóne.

New York 5. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins postúpili do play off zámorskej NHL, keď v noci na stredu zdolali na domácom ľade Tampu Bay 4:0. Jedným gólom prispel k triumfu slovenský kapitán "medveďov" Zdeno Chára, bol to už jeho desiaty presný zásah v ročníku.

Bruins budú vo vyraďovačke prvýkrát za uplynulé tri roky. V bránke hostí nechytal slovenský brankár Peter Budaj.



New York Islanders aj vďaka výkonu slovenského brankára Jaroslava Haláka dokázal získať výhru 2:1 po predĺžení na ľade Nashvillu. Halák kryl 22 striel súpera a dosiahol takmer 96-percentnú úspešnosť zákrokov. Islanders vyhrali tretíkrát za sebou a stále bojujú o play off.



Nedarilo sa Detroitu, ktorý prehral na ľade Ottawy 0:2, slovenský útočník v drese hostí Tomáš Tatar sa nepresadil. Neuspelo ani Chicago, ktoré prehralo na ľade Colorada 3:4 po predĺžení. Za hostí jednu asistenciu zaznamenal slovenský útočník Marián Hossa, bola už jeho 19. v sezóne, do štatistík si pripísal aj dva plusové body. Hossovi krajania a spoluhráči Tomáš Jurčo a Richard Pánik nebodovali, obaja zaknihovali dva mínusové body.

Výsledky:

Boston - Tampa Bay 4:0 (za domácich Z. Chára 1+0), New Jersey - Philadelphia 1:0 pp, Pittsburgh - Columbus 4:1, Ottawa - Detroit 2:0, Toronto - Washington 1:4, Minnesota - Carolina 5:3, Nashville - NY Islanders 1:2 pp (za hostí J. Halák kryl 22 striel), St. Louis - Winnipeg 2:5, Dallas - Arizona 3:2 pp, Colorado - Chicago 4:3 pp (za hostí M. Hossa 0+1), Anaheim - Calgary 3:1, Los Angeles - Edmonton 6:4, San Jose - Vancouver 3:1


Zoznam tímov s istotou účasti v play off:

Západná konferencia (8): Chicago (istota prvenstva v Centrálnej divízii i konferencii), Minnesota, Anaheim, San Jose, Edmonton, Calgary, St. Louis, Nashville

Východná konferencia (6): Washington, Columbus, Pittsburgh, New York Rangers, Montreal, Boston