Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Anaheim a New Jersey sa priblížili k postupu do play off

Filip Forsberg Foto: TASR/AP

Predators si upevnili post lídra Centrálnej divízie.

New York 2. apríla (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals triumfovali v noci na pondelok v zámorskej NHL na ľade Pittsburghu Penguins 3:1 a zabezpečili si prvenstvo v Metropolitnej divízii. Kapitán hostí Alexander Ovečkin odohral jubilejný 1000. zápas za Caps. Švédsky krídelník Filip Forsberg prispel dvomi gólmi a asistenciou k víťazstvu Nashvillu na ľade Tampy Bay 4:1. Predators si upevnili post lídra Centrálnej divízie.

Hráči Philadelphie Flyers vyhrali v nedeľu nad Bostonom Bruins 4:3 po predĺžení. V drese hostí sa vrátil do zostavy kapitán "medveďov" Zdeno Chára. Na ľade strávil viac ako 21 minút, na bránku "letcov" vyslal päť striel, ale nebodoval. Slovenský obranca opäť nastúpil po vyliečení zranenia v hornej časti tela, pre ktoré nemohol hrať v uplynulých deviatich zápasoch svojho tímu. Zápas rozhodol tesne pred koncom predĺženia svojim druhým gólom v zápase Claude Giroux. Ten prekonal hneď dve svoje kariérne maximá, v počte gólov a bodov za sezónu. Tri zápasy pred koncom základnej časti má Kanaďan na konte 95 bodov za 29 gólov a 66 asistencií.

Víťazstvo v Metropolitnej divízií si s predstihom zabezpečili hokejisti Washingtonu Capitals, ktorí zdolali Pittsburgh na jeho ľade 3:1. Zápas mal špeciálny náboj hneď pre dvoch hráčov Capitals. Brankár hostí Phillipp Grubauer zaknihoval vo svojom jubilejnom stom zápase v NHL 36 úspešných zákrokov, zatiaľ čo pre kapitána Washingtonu Alexandra Ovečkina to bol zápas s poradovým číslom tisíc. Stal sa prvým hráčom v histórií klubu, ktorý prekonal túto hranicu. “Míľniky sú dôležité. Je pekné zapísať sa do histórie,“ povedal po zápase Rus, ktorý počas svojej zámorskej kariéry pôsobil len vo farbách Capitals.

Predators triumfom na ľade Tampy, ktoré malo v tejto sezóne poradové číslo 51., vyrovnali svoj rekord v počte víťazstiev v základnej časti zo sezóny 2006/2007. Na čele Centrálnej divízie majú sedembodový náskok pred Winnipegom, ktorý má však štyri zápasy k dobru. “Je to pre nás veľké víťazstvo a skvelý test proti jednému z najlepších tímov NHL. Presne takto sa bude hrať aj v play off, obzvlášť na ľade súpera,“ povedal strelec dvoch gólov Forsberg. Zápas nedohral útočník Tampy Steve Stamkos, ktorý odstúpil už na začiatku druhej tretiny pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

Anaheim proti Coloradu zmazal dvojgólové manko a napokon zvíťazil 4:3 po predĺžení. O zisku dvoch bodov pre Ducks, ktorí sa posunuli na tretie miesto v Pacifickej divízií zabezpečujúce postup do play off, rozhodol v druhej minúte extra času český krídelník Ondřej Kaše. “Dokázali sme vyrovnať a Kaše nám vynikajúcim výkonom v predĺžení zabezpečil bod navyše. Sú to veľmi dôležite body," povedal po zápase tréner “káčerov“ Randy Carlyle.

Dôležitý krok k postupu do play off spravili hráči New Jersey Devils vďaka víťazstvu 2:1 na ľade Montrealu Canadiens, o ktorom rozhodol Taylor Hall gólom v oslabení štyri minúty pred koncom tretej tretiny. “Počas mojej kariéry som bol na trestnej lavici snáď stokrát, ale dostať sa do úniku hneď po naskočení na ľad, to je vážne ojedinelé. Sedíte na trestnej lavici dve minúty, hanbíte sa, premýšľate nad tým, čo spravíte, keď trest uplynie. Zrazu ste v úniku po tom, čo chalani ustáli jednu z dvoch presiloviek súpera,“ neskrýval po zápase emócie Hall.

NHL - sumáre:



PHILADELPHIA FLYERS - BOSTON BRUINS 4:3 pp (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Góly: 10. Giroux (Konecny, Provorov), 21. Konecny (Provorov), 46. Patrick (Lindblom, Voráček), 64. Giroux (Voráček) – 35. Acciari (Backes, Heinen), 47. Pastrňák, 60. Bergeron (Backes). Brankári: Mrázek - Chudobin, strely na bránku: 24:39, 19.904 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING - NASHVILLE PREDATORS 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Góly: 28. Palát (Stralman) – 8. Johansen (Forsberg), 23. Forsberg (Subban, Saros), 47. Forsberg, 50. Smith (Ekholm, Subban). Brankári: Vasilevski – Saros, strely na bránku: 30:25, 19.092 divákov.

MONTREAL CANADIENS - NEW JERSEY DEVILS 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Góly: 20. Carr (Lehkonen, Reilly) – 41. Hischier (Vatanen, Palmieri), 56. Hall (Zajac). Brankári: Price – Kinkaid, strely na bránku: 26:31, 21.302 divákov.

PITTSBURGH PENGUINS – WASHINGTON CAPITALS 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 57. Hornqvist (Malkin, Hagelin) – 7. Oshie (Burakovsky, Carlson), 34. Orlov (Kuznecov), 41. Wilson (Niskanen). Brankári: Murray – Grubauer, strely na bránku: 37:34, 18.639 divákov.

ANAHEIM DUCKS – COLORADO AVALANCHE 4:3 pp (1:1, 0:2, 2:0 – 1:0)
Góly: 7. Cogliano (Silfverberg), 48. Henrique (Perry, Montour), 50. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 62. Kaše (Getzlaf) – 2. Kerfoot, 22. Jost (Landeskog, MacKinnon), 33. Jost (Kerfoot). Brankári: Miller – Bernier, strely na bránku: 42:32, 17.054 divákov.



Slováci v akcií:

Zdeno Chára (Boston) 21:14 0 0 0 0 5 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/