Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

MOV je sklamaný z rozhodnutia NHL: Je nám ľúto športovcov

Na snímke je logo zimnej olympiády v Pjongčangu Foto: TASR/AP

Vedenie NHL oznámilo, že nepreruší sezónu 2017/18, aby mohli jej hráči ísť na ZOH, a považuje celú vec za oficiálne uzavretú.

Berlín 4. apríla (TASR) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vyjadril sklamanie z pondelkového verdiktu vedenia zámorskej NHL, ktoré sa rozhodlo definitívne nepustiť hráčov na ZOH 2018 v Pjongčangu. Organizátori hier však ešte nestratili nádej a veria, že situácia sa môže vyriešiť.

"Musí to byť obrovské sklamanie pre hráčov, ktorí jednoznačne chceli hrať na olympijských hrách v Pjongčangu 2018. MOV je ľúto týchto športovcov," píše sa vo vyhlásení organizácie. Hovorkyňa organizačného výboru hier Nancy Parková uviedla, že ich tím verí, že sa riešenie ešte nájde.



Vedenie NHL oznámilo, že nepreruší sezónu 2017/18, aby mohli jej hráči ísť na ZOH, a považuje celú vec za "oficiálne uzavretú". Pondelňajšie vyhlásenie prišlo po ďalšom stretnutí zástupcov profiligy s predstaviteľmi MOV a Medzinárodnej federácie ľadového hokeja (IIHF). Ako uvádzajú funkcionári MOV, "IIHF ponúkla NHL rovnaké podmienky ako na predošlých hrách v Soči, kde kryla náklady na poistky i cestovanie", no upozornili, že výbor nemôže "zaobchádzať s národnou komerčnou súťažou lepšie, ako s neziskovou medzinárodnou športovou federáciou, ktorá pomáha a rozvíja šport na globálnej úrovni".



Zatiaľ nie je jasné, či dá vedenie profiligy súhlas klubom, aby mohli sami rozhodnúť o prípadnej účasti jednotlivých hráčov. Hokejisti z NHL nechýbali na posledných piatich ZOH od roku 1998. Veľa hviezd sa vyjadrilo, že chce hrať v Pjongčangu, medzi nimi nechýbal Rus Alexander Ovečkin. Ten už dávnejšie vyhlásil, že na ZOH pôjde bez ohľadu na rozhodnutie vedenia NHL.

MOV je presvedčený, že hokejový turnaj bude úspešný aj bez účasti hráčov z najlepšej ligy sveta. "Bude veľmi vzrušujúci, pretože tam budú hráči zo všetkých ostatných profesionálnych líg a my ich veľmi radi privítame." Informovala agentúra dpa.