Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Minnesota v oslabení: Zranili sa aj Coyle, Niederreiter a Foligno

Ilustračná snímka. Na snímke vľavo hráč Minnesoty Charlie Coyle oslavuje gól so spoluhráčmi, uprostred Rakúšan Thomas Vanek, vpravo Matt Dumba. Foto: TASR/AP

Najhoršie je na tom Coyle, po akútnej operácii zlomenej ihlice pravej nohy vynechá šesť až osem týždňov.

St. Paul 14. októbra (TASR) - Klub NHL Minnesota Wild čaká náročné obdobie. "Divosi" majú v úvode sezóny obrovskú maródku, ktorú po štvrtkovom zápase v Chicagu ešte rozšírili ďalší traja zranení hokejisti.

Už v predošlom stretnutí sa musela Minnesota zaobísť bez ofenzívnych lídrov Zacha Pariseho a Mikaela Granlunda. Pre problémy s platovým stropom nemohla mať pritom na súpiske viac než 11 útočníkov. Aby toho nebolo málo, v zápase sa jej zranili ďalší traja hráči z prvých dvoch útokov – Charlie Coyle, Nino Niederreiter a Marcus Foligno.

Najhoršie je na tom Coyle, po akútnej operácii zlomenej ihlice pravej nohy vynechá šesť až osem týždňov. Klub ho zapísal na listinu dlhodobo zranených hráčov, aby mohol z farmy v Iowe (AHL) povolať posily. Foligno utrpel pri bitke s Johnom Haydenom fraktúru v ľavej časti tváre, ktorú mu budú operovať v nedeľu. Následne by mal vynechať minimálne týždeň.

Niederreiter si silno vyvrtol ľavý členok pri strete s Tannerom Kerom. Center Blackhawks sa mu snažil uštedriť bodyček, ale namiesto toho spadol na jeho nohu. Klub už švajčiarskeho útočníka zapísal na listinu zranených hráčov, na ktorej pobudne minimálne tri týždne.

Pred sobotňajším zápasom s Columbusom tak mal tréner Wild Bruce Boudreau plné ruky práce so skladaním mužstva, ktoré musel doplniť hráčmi z farmy. "Je to pre nás veľká výzva. Ak to zvládneme bez väčších problémov, bude to skvelé. Musíme tú výzvu v úvode sezóny prijať, aj keď je poriadne veľká," povedal Boudreau pre zámorské médiá.