Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Kovačevič pozná svoj trest za faul na Tomáša Kopeckého

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

K suspendácii Kovačeviča prišlo v nedeľu len niekoľko hodín pred zápasom Slovinska s USA.

Soči 16. februára (TASR) - Jednozápasovú suspendáciu za faul na slovenského hokejistu Tomáša Kopeckého dostal od direktoriátu olympijského turnaja v Soči Slovinec Sabahudin Kovačevič. Slovinský útočník tvrdo zrazil slovenského počas prvej tretiny sobotňajšieho duelu A-skupiny, v ktorom Slováci šokujúco podľahli Slovincom 1:3.

Informovala agentúra AP. K suspendácii Kovačeviča prišlo v nedeľu len niekoľko hodín pred zápasom Slovinska s USA. K incidentu prišlo v polovici prvej tretiny zápasu so Slovinskom vstúpil Sabahudin Kovačevič nešetrne do súboja Kopeckého s obrancom Alešom Kranjcom pri bránke súpera. Kovačevič bez zjavného úmyslu najskôr zasiahnuť puk atakoval lakťom na hlavu slovenského útočníka. Rozhodcovia tento zákrok nepotrestali napriek tomu, že otrasený a očividne dezorientovaný Kopecký korčuľoval smerom k striedačke, pričom v jednom momente dokonca padal na štyri. Po prvej anamnéze putoval s lekárom Vladimírom Luptákom do kabíny a v zápase sa už neobjavil. Namiesto neho dostal príležitosť Michel Miklík.