Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Derek Stepan má prasknutú ihlicu, vynechá úvod sezóny

Derek Stepan Foto: TASR/AP

Center New Yorku Rangers má v nohe prasknutú ihlicu a bude si musieť od hokeja štyri až šesť týždňov oddýchnuť.

New York 25. septembra (TASR) - Útočník New Yorku Rangers Derek Stepan utrpel počas tréningu zranenie nohy a nebude k dispozícii svojmu klubu v prvom mesiaci novej sezóny zámorskej hokejovej NHL.

Ako informovala agentúra Reuters, Američan sa zranil už v úvode septembra počas prípravného kempu "jazdcov" pri blokovaní strely. Nič nenasvedčovalo tomu, že by malo ísť o vážnejšie problémy, pokým Stepan pri stredajšom tréningu nespadol bez cudzieho zavinenia sám na ľad. Z neho mu museli pomôcť spoluhráči. Následné röntgenové vyšetrenie preukázalo, že 24-ročný center má v nohe prasknutú ihlicu a bude si musieť od hokeja štyri až šesť týždňov oddýchnuť. Rangers odohrajú prvý zápas v novom profiligovom ročníku 9. októbra a už teraz je isté, že v ňom nastúpia bez Stepana.

"Všetko vyzeralo normálne. Vykorčuľoval na ľad, no po pár krokoch spadol a nešťastne sa zranil," okomentoval situáciu z tréningu kouč Rangers Alain Vigneault. Stepan od debutovej sezóny 2010/2011 nevynechal v NHL ani zápas. V minulom ročníku nazbieral v 82 dueloch základnej časti 57 bodov (17+40), v play off pomohol "jazdcom" k postupu do finále 15 bodmi (5+10) v 24 zápasoch.