Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Daniel a Henrik Sedinovci sa rozhodli ukončiť kariéru v NHL

Švédsky kapitán Canucks Henrik Sedin pred brankárom Hawks Corey Crawfordom, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vancouver si dvojičky vybral v drafte 1999 z druhého a tretieho miesta.

Vancouver 2. apríla (TASR) - Daniel Sedin a Henrik Sedin ukončia po tejto sezóne hráčsku činnosť v hokejovej NHL. Švédskej bratskej dvojici vypršia kontrakty s Vancouverom Canucks, kde pôsobili celú zámorskú kariéru. Tridsaťsedemroční útočníci odohrajú posledný domáci zápas vo štvrtok proti Arizone a úplne záverečné stretnutie absolvujú v sobotu na ľade Edmontonu.

Vancouver si dvojičky vybral v drafte 1999 z druhého a tretieho miesta. Daniel má na konte najviac gólov (391), presilovkových (137) i víťazných (85) zásahov v klubovej histórii. V roku 2011 získal Trofej Arta Rossa za 104 bodov (41+63). Henrik je na čele Canucks v počte asistencií (828) aj bodov (1068). V ročníku 2009/2010 dostal Hartovu trofej a Trofej Arta Rossa za 112 bodov (29+83). Spoločne potiahli Vancouver do finále play off 2011, v ktorom prehrali s Bostonom v rozhodujúcom siedmom zápase. Na zimných olympijských hrách 2006 vybojovali vo švédskom drese zlato.

Kanadské mužstvo figuruje na 27. priečke ligovej tabuľky a v tretej sezóne za sebou nepostúpi do play off. "Do ročníka sme vstúpili s tým, že sa rozhodneme po sezóne. Počas nej sa však po rozhovoroch s našimi rodinami vyjasnilo, že toto bude naša posledná sezóna. Cítime, že je to správne, aj keď byť súčasťou Canucks bolo najlepšie obdobie našich životov. Nastal čas sústrediť sa na naše rodiny a život po hokejovej kariére," napísali Sedinovci v liste, z ktorého v pondelok citovala oficiálna stránka súťaže.