Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Zeman odovzdá Babišovi poverenie na rokovanie o zostavení vlády

Český prezident Miloš Zeman prichádza odovzdať svoj hlas v Prahe počas parlamentných volieb v Českej republike 20. októbra 2017. Foto: TASR/AP

Prezident sa následne začne schádzať so zástupcami strán, ktoré sa dostali do Snemovne, a rokovať s nimi o povolebnej situácii.

Praha 24. októbra (TASR) - Český prezident Miloš Zeman odovzdá 31. októbra v Lánoch predsedovi hnutia ANO Andrejovi Babišovi poverenie na rokovanie o zostavení novej vlády. Informoval o tom v utorok spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu Hradu Jiřího Ovčáčka.

Po tom, ako Zeman poverí Babiša zostavením vlády, začne sa schádzať so zástupcami strán, ktoré sa dostali do Snemovne, a rokovať s nimi o povolebnej situácii. Poradie bude podľa volebného výsledku. Ako posledných prijme 16. novembra Starostov a nezávislých.

"Nie je to populista, je to pragmatik," chválil Zeman Babiša už v nedeľu v rozhovore pre Blesk TV. Ocenil ho taktiež za jeho pracovitosť a organizačné schopnosti. Keby bol v pozícii poslanca, Babišovmu vydaniu polícii pre údajný dotačný podvod v kauze Čapí hnízdo by sa bránil.