Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Vedúca Žilina nezaváhala a zdolala poslednú D. Stredu

Foto: TASR/Peter Kollár

Západoslovenské derby vyhrala Nitra v Trnave (2:1) a stredoslovenské derby skončilo lepšie pre Banskú Bystricu, ktorá doma zdolala Ružomberok 2:0. Už v piatok padla doma Senica s Košicami (0:1).

Bratislava 17. marca (TASR) - Líder slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2011/2012 MŠK Žilina nezaváhal ani v 22. kole, keď v sobotu pod Dubňom zdolal poslednú Dunajskú Stredu 2:0. O bod za "Šošonmi" je stále úradujúci majster Slovan Bratislava, ktorý na Pasienkoch rovnako 2:0 zdolal Tatran Prešov. Západoslovenské derby vyhrala Nitra v Trnave (2:1) a stredoslovenské derby skončilo lepšie pre Banskú Bystricu, ktorá doma zdolala Ružomberok 2:0. Už v piatok padla doma Senica s Košicami (0:1).

piatok FK Senica - MFK Košice 0:1 (0:1)
Gól: 31. Diaby. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Strnad, Štepanovský - Sekulič, Šinglár, Viazanko, 1269 divákov

Zostavy a striedania:Senica: Bolek - Štepanovský, Gorosito, Pavlík (74. Križko), Leal - Strnad, Kóňa - Diviš (59. Diarrassouba), Černý (46. Hošek), Kalabiška - Blackburn.

Košice: Tofiloski – Mikuláš Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Šinglár (90+ Skvašík), Isola – Karaš (67. Pačinda), Kuzma, Viazanko - Diaby (84. Nurkovič)

Stanislav Griga, tréner Senice: "Súper hral dobre organizovanou obranou, nám chýbala kreativita. Ak by hral Ďurica, mohlo to byť iné. Súper mal výbornú prechodovú fázu, v druhom polčase sme prestriedali, hrali sme aktívnejšie a silovejšie. Vypracovali sme si štyri gólové šance, v takomto zápase musíme aspoň jednu premeniť. Košice sú našim osudovým súperom, aj vlani sme s ním mali problémy."

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Pre mojich chlapcov, to bol veľmi náročný zápas. Potvrdili sme v ňom dobrý výkon z predchádzajúceho kola proti Slovanu. Mali sme aj trošku šťastia. Gól sme dali po rýchlej akcii. Chlapcom k víťazstvu gratulujem."


sobota Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)
Góly: 32. Hlinka, 56. Augustín. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Skalák (Ružombero), 1680 divákov

Dukla: Belic - Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko - Pančík, Augustín (75. Bažík), Hlinka, Brašeň (61. Kuzma)- Laksík (69. Ľupták), Matúš

MFK: Hrdlička - Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik (75. Pekár) - Skalák, Poliaček (46. Serečin), Vavrík, Ďubek (60. Markovič), Chovanec - Masaryk

HlasyŠtefan Zaťko, tréner B. Bystrice: "Hráčom ďakujem za dodržanie pokynov. Úvod nám nevyšiel podľa predstáv, ľahko sme strácali lopty, nepresne prihrávali, malé sebavedomie nám zväzovalo nohy. Potom nastalo zlepšenie, náš druhý gól rozhodol o víťazstve a bolo podľa mňa zaslúžené. Ten gól Augustína bola akási nadstavba, niečo iné ako štandardne nacvičené, prekvapil všetkých a som rád, že sa takéto niečo výnimočné udeje."

Aleš Křeček, kouč Ružomberka: "Blahoželám súperovi, my sme mu to uľahčili, bol to zlý, bezkrvný výkon. Neviem si to vysvetliť, prispôsobili sme sa súperovi, strácali lopty, prvý gól bol po našej nepresnej prihrávke, druhý po štandardke, ktorej predchádzala opäť strata lopty. Mali sme len pološance a tie na bodovanie nestačili."

Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (1:0)
Góly: 11. Smetana, 82. Piliev. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Smetana, Milinkovič, Grendel - Macko, 2750 divákov

Zostavy a striedania: Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dosoudil, Had, Čikoš - Kladrubský, Grendel (86. Szarka) - Meszáros, Halenár, Milinkovič (69. Piliev) - Smetana (73. Piroska)

1. FC Tatran: Diviš - Kolbas, Štetina, Krajník, Krob - Petráš (46. Piter-Bučko) - Papaj, Macko, Katona (57. Lysjuk), Zošák - Střihavka (68. Huba)

Hlasy
Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Začali sme veľmi dobre, dali sme pekný gól, už Mészáros mohol skórovať, keď išiel sám na bránu. Potom sme nepochopiteľne strácali lopty, boli sme málo aktívni. Nebol to z našej strany pekný futbal, ale dôležité sú body. Prišiel herný útlm, nekombinujeme tak dobre ako v príprave. Určite je to aj vec psychiky, čakajú sa od nás víťazstvá, ale na to by mal byť každý pripravený. Veľmi chceme, no každý súper hrá proti nám uvoľnene, lepšie behá. Verím tomu, že keď sa nám uzdravia hráči ako Piroska či Pečalka, zlepší sa to."

Tu bude player
Serhij Kovalec, tréner Tatrana: "Bol to dobrý zápas, s výkonom mojich chlapcov som spokojný. Diváci videli veľa šancí, my sme však nedokázali streliť gól. Súperovi gratulujem k víťazstvu."

Tu bude player
Spartak Trnava - FC Nitra 1:2 (0:2)
Góly: 64. Pavelka - 4. Moravčík, 22. Cleber. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Tomaček, Ciprys, Hanzel - Murín, Hroššo, Soumah, Cleber, Kolár, 5348 divákov

Zostavy a striedania: Trnava: Raška – Kaufman, Gross, Čvirik, Hanzel – Karhan - Procházka, Vyskočil (79. Ciprych), Bicák (41. Gašparík) – Tomaček (31. Čarnota), Pavelka

Nitra: Hroššo - Kapřák, Murín )89. Grman), Tóth, Harbulák - Boszorád, Šimončič, Moravčík (76. Gajdoš) - Soumah, Cleber (65. Kolár) - Kroupa

HlasyPavel Hoftych, tréner Spartaka: "Dnešná prehra je pre nás sklamaním. Do zápasu sme vstúpili zle a veľmi skoro sme inkasovali. Hostia dobre držali loptu a v prvom polčase nám dali dva góly. Moje mužstvo vpredu málo vyprodukovalo. V druhom polčase sa nám podarilo znížiť a išli sme za vyrovnaním, ale súpera podržal brankár Hroššo. Nitre gratulujem k víťazstvu."

Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: "Som rád, že sme proti kvalitnému mužstvu Trnavy dokázali vyhrať. V prvom polčase mali obe mužstvá viac príležitostí a stav mohol byť aj 2:4. V druhom polčase nás domáci pritlačili, ale nám pomohol brankár a súper zlým zakončovaním. Zápas mal svoj náboj a skutočne sa teším zo zisku troch bodov."

MŠK Žilina - FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)
Góly: 21. Pich, 90.+1 Barčík. Rozhodovali: Smolák - Bóllo, Jenčura, ŽK: Laštovka, Boya, Kaberle (všetci D. Streda), 2211 divákov

Zostavy a striedania: Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes - Pečovský - Barčík, Bello (74. Deza), Pich - Majtán (85. Novák), Ceesay (31. Gergel)

D. Streda: Kučera - Nikolič, Marcin, Huber, Laštovka - Hanták (62. Tchami), Kaberle, Boya, Urbánek (82. Csölle) - Delarge, Kordič (74. Matúš)


Ľuboš Nosický, tréner Žiliny: "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, podarilo sa nám streliť gól, škoda, že neprišiel aj druhý poisťovací, bolo by to pre nás oveľa jednoduchšie. Z pohľadu diváka to však musel byť zaujímavý zápas, šance boli na oboch stranách, my musíme ďakovať aj brankárovi Krnáčovi, ktorý nás v dôležitých momentoch podržal. Našťastie sa nám podarilo udržať čisté konto a v závere aj rozhodnúť."

Krisztián Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Začali sme pomaly a bez aktivity, súper nás od začiatku prevyšoval a inkasovali sme gól. Po zmene strán sme boli dôraznejší a priamočiarejší, mali sme aj dobré príležitosti na vyrovnanie, no bohužiaľ, nepremenili sme ich a inkasovali rozhodujúci gól v samom závere."


AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce 3:1 (1:0)
Góly: 22. Depetris, 74. Mazan, 87. Peltier - 54. Hruška. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Godál, Baez, Peltier - Orávik, Majerník, Paur, Husár, Kuciak, 3015 divákov

Zostavy a striedania:
AS Trenčín: Volešák - Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek - Baez - Peltier, Lobotka (58. Mazan), Salinas (72. Štyvar), Hlohovský - Depetris (79. V. Horváth) ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pilát (64. Farkaš), Majerník, Chren, M. Husár - Pavlovič (79. Bernáth), Babic (46. M. Luhový) - Orávik, Paur, Hruška - Hodek

Hlasy:
Adrián Guľa, tréner AS:
"Toto víťazstvo patrí hlavne kabíne a je určite oveľa dôležitejšie, ako si možno v tejto chvíli myslíme. Nebyť tímového výkonu a srdiečka všetkých hráčov, nedokázali by sme v tomto ťažkom zápase uspieť."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Pripravovali sme sa na tento zápas poctivo, ale veľký vplyv na náš výkon mala obrovská maródka v našom mužstve. Chceli sme hrať zo zabezpečenej obrany a čakať na protiútoky. Škoda, že sme z nich nedokázali skórovať. Hoci sme po vyrovnávajúcom góle zdvihli hlavu, musím konštatovať, že Trenčín vyhral zaslúžene, pretože bol pohyblivejší a dynamickejší."



tabuľka CL po 21. kole:

1. MŠK Žilina 21 12 6 3 35:20 42

2. Slovan Bratislava 21 12 5 4 32:21 41

3. FK Senica 21 10 7 4 29:16 37

4. Spartak Trnava 21 10 6 5 24:19 36

5. ViOn Zlaté Moravce 21 9 6 6 22:20 33

6. MFK Ružomberok 21 7 8 6 26:20 29

7. Dukla Banská Bystrica 21 7 4 10 28:29 25

8. FC Nitra 21 5 10 6 21:23 25

9. MFK Košice 21 6 6 9 21:27 24

10. AS Trenčín 21 5 8 8 26:30 23

11. Tatran Prešov 21 3 6 12 10:26 15

12. DAC Dunajská Streda 21 4 0 17 12:35 12



/Legenda: zápasy, výhry, remízy, prehry, skóre, body/



najlepší strelci CL 2011/2012 po 22. kole:

12 gólov: Pavol Masaryk (Ružomberok)

10 gólov: Martin Jakubko (Banská Bystrica)

9 gólov: Juraj Halenár (Slovan Bratislava)

8 gólov: Tomáš Majtán (Žilina)

7 gólov: Lester Peltier (Trenčín)

6 gólov: Erik Pačinda (Košice)

5 gólov: Patrik Mráz, Róbert Pich (obaja Žilina), Filip Šebo (Slovan Bratislava), Dzon Delarge (Dunajská Streda)

4 góly: Sibusiso Thamanqa N'Tuli (Nitra), Dušan Uškovič (Banská Bystrica), Josip Čorič (Dunajská Streda), Koro Issa Mahmed Koné, Martin Vyskočil, Miroslav Karhan (všetci Trnava), Juraj Piroska, Jaroslav Diviš (obaja Senica), Martin Hruška (Zlaté Moravce), Miroslav Barčík (Žilina)

3 góly: Petr Hošek, Jan Kalabiška, Tomáš Kóňa (všetci Senica), Ján Papaj (Prešov), Marko Milinkovič, Karim Guédé (obaja Slovan Bratislava), Róbert Rák, Ivan Hodúr (obaja Nitra), Roman Procházka, Tomáš Oravec (obaja Trnava), Marek Bažík, Marek Hlinka (obaja Banská Bystrica), Momodou Ceesay (Žilina), Jiří Skalák (Ružomberok), Boris Godál, David Depetris, Peter Mazan (všetci Trenčín), Miroslav Viazanko, Krim Coulibaly Diaby (obaja Košice)

2 góly: Michal Pančík ml. (Banská Bystrica), Peter Šulek, Viktor Pečovský, Jozef Piaček (všetci Žilina), Karel Kroupa, Nicolas Ezequiel Gorosito, Martin Ďurica, Jiří Valenta, Jaroslav Černý (všetci Senica), Peter Kleščík, Jorge Salinas (obaja Trenčín), Anton Sloboda, Peter Maslo, Filip Serečin (všetci Ružomberok), Miloš Šimončič, Vratislav Gajdoš, Filip Moravčík (všetci Nitra), Martin Babic, Andrej Brčák, Pavol Majerník (všetci Zlaté Moravce), Peter Šinglár, Ján Novák (obaja Košice), Miloš Lačný, Erik Grendel, Ondřej Smetana (všetci Slovan Bratislava), Karol Pavelka (1 Zlaté Moravce – 1 Trnava)

1 gól: Milan Ivana, Erik Grendel, Ivo Táborský, Karol Mészáros, Nika Piliev (všetci Slovan Bratislava), Samuel Štefánik, Jakub Holúbek, Vojtech Horváth (všetci Trenčín), Jaroslav Prekop, Matúš Turňa, Martin Matúš, Jozef Rejdovian, Branislav Ľupták, Radoslav Augustín (všetci Banská Bystrica), Marián Kolmokov, Ľuboš Kolár, Arnold Šimonek, Martin Boszorád, Silva Nascimento Cleber (všetci Nitra), Adrián Candrák, Andrej Hodek, Peter Orávik, Martin Chren, Marek Janečka, Jakub Paur, Milan Pavlovič, Ľubomír Bernáth (všetci Zlaté Moravce), Stef Wijlaars, Ján Gajdošík (obaja Senica), Ľubomír Gogolák, Jiří Koubský, Patrik Čarnota, Peter Čvirik, Radoslav Ciprys (všetci Trnava), Lukáš Matůš, Zsolt Németh, Ján Štajer (všetci Dunajská Streda), Matúš Čonka, Dávid Škutka, Peter Kavka, Ivan Djokovič, Samir Nurkovič (všetci Košice), David Střihavka, Marcel Ondráš (obaja Žilina), Tomáš Krbeček, Tomáš Ďubek, Peter Hoferica, Juraj Vavrík, Lukáš Greššák (všetci Ružomberok), Jonathan Mariano Bernardo, Viliam Macko, Michal Krajník, Dávid Guba, Michal Piter-Bučko, Peter Katona (všetci Prešov).

vlastné góly: Karel Kroupa, Petr Šíma (obaja Senica), Matúš Čonka, Timon Dobias, Dávid Škutka (všetci Košice), Boubacar Dialo (Trnava), Marcel Ondráš (Žilina).