Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

V Tirolsku brutálne zavraždili zamestnankyňu banky

Bez popisu Foto: TASR

Žena opustila pracovisko s dvoma taškami, v ktorých sa malo nachádzať osem kg zlata v hodnote 333.000 eur.

Innsbruck 19. marca (TASR) - Neobvyklú brutálnu vraždu s pravdepodobne lúpežným motívom vyšetrujú kriminalisti z rakúskej spolkovej krajiny Tirolsko.

Naplánovaná vražda

Ako informoval dnes na tlačovej konferencii v Innsbrucku druhý muž tirolského Krajinského kriminálneho úradu Christoph Hundertpfund, žena, ktorú našli bez známok života v piatok vo vyhorenom vozidle v katastri obce Wiesing v okrese Schwaz, zomrela cudzím zavinením. Obeťou zločinu je 49-ročná zamestnankyňa finančného inštitútu. Príčinou úmrtia bola otrava oxidom uhoľnatým, žena bola v čase založenia požiaru ešte živá.

O samotnom zločine však vyšetrovatelia predbežne s ohľadom na prebiehajúce testy, vrátane toxikologických, nechceli hovoriť. Pripustili však, že bol precízne naplánovaný a dokonaný.

Páchateľovi sa však napriek tomu nepodarilo realizovať všetko do dôsledku. Požiar, v ktorom obeť uhorela a ktorý založil s evidentným cieľom zahladiť stopy, totiž pri uzavretých oknách vozidla po istom čase predčasne vyhasol.

Vyšetrovanie ukázalo, že žena opustila pracovisko vo štvrtok okolo 17.00 h s dvoma taškami, v ktorých sa malo nachádzať osem kg zlata. Okolo 21.30 hod opustila po večeri s dcérou bydlisko, aby sa, ako predpokladajú vyšetrovatelia, stretla so svojím neskorším vrahom.

Zlato v hodnote 333.000 eur, ktoré mala zrejme s vedomím zamestnávateľa predať, sa zatiaľ nenašlo.