Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

V Ružomberku sa o necelý rok bude konať Národné stretnutie mládeže R13

ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Podujatie sa uskutoční 26. - 28. júla 2013, súbežne so Svetovými dňami mládeže v Brazílii.

Ružomberok 21. augusta (TASR) – Ružomberok sa stane o necelý rok (26. – 28. júla 2013) miestom Národného stretnutia mládeže R13, ktoré sa uskutoční súbežne so Svetovými dňami mládeže v Brazílii. Memorandum o spolupráci pri organizácii podujatia s predpokladaným počtom 5000 účastníkov podpísali dnes na pôde ružomberskej radnice primátor Ján Pavlík a žilinský biskup Tomáš Galis.

Je to pre nás veľká česť, no zároveň ešte väčší záväzok. Pousilujeme sa, aby Ružomberok naplnil predstavy a požiadavky organizátorov spoločenskej akcie takýchto veľkých rozmerov. Žijeme veľmi rýchlu dobu a komunikácia medzi ľuďmi sa často obmedzuje iba na elektronickú podobu. Preto opakujem, bude nám nesmiernou cťou hostiť skutočné stretnutie mladých ľudí z celého Slovenska,“ zdôraznil Pavlík.

Konferencia biskupov Slovenska volila dejisko medzi Ružomberkom a pútnickým Šaštínom. „Definitíva napokon padla na Ružomberok, lebo zavážil argument rozvinutej infraštruktúry. Aj vďaka viacročnej úspešnej existencii Katolíckej univerzity má metropola dolného Liptova všetky potrebné kapacity na organizáciu takéhoto obrovského mládežníckeho podujatia,“ skonštatoval žilinský biskup.

Verím, že naplníme základný cieľ svetových stretnutí mládeže, ktoré začal v roku 1985 blahoslavený pápež Ján Pavol II., aby sa vo vzájomnosti umocnili hodnoty vlastné každému zdravo sa rozvíjajúcemu mladému človeku. Vieme, že na tomto svete nikdy nebude raj, ale zväčša slzavé údolie. Týmto stretnutím chceme poukázať na silu a nadšenie mladosti pre pozitívne všeľudské hodnoty,“ dodal Galis.