Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Tina, Peter Cmorik a DESmod sú víťazmi ankety Slávik 2012

Peter Cmorík Foto: TASR/Štefan Puškáš

DESmod si odnáša ocenenia zlatý aj absolútny Slávik 2012.

Bratislava 4. februára (TASR) –Tina, Peter Cmorik a skupina DESmod sú víťazmi populárnej ankety Slávik 2012. DESmod si naviac odnáša aj cenu ako absolútny Slávik 2012. Držiteľov ocenení vyhlásili v nedeľu večer (3.2.) počas slávnostného galavečera v bratislavskej Incheba Aréne.

DESmod je po nedeli už druhým najúspešnejším „slovenským slávikovským“ interpretom, na svojom konte má sedem zlatých slávikov, iba o jeden menej ako Elán. „Nikdy sa nám nejednalo o tieto méty. Boli sme veľmi radi, keď sme vyhrali prvého slávika, keď sme ho potvrdili. Aj keď sme dostali tretieho, nikdy sme nemysleli, že ich bude sedem. A už vôbec nie, že dostaneme dvakrát po sebe absolútneho slávika. Sme tomu veľmi radi a sme milo prekvapení, veľká vďaka všetkým, ktorí nám poslali hlasy,“ uviedol pre TASR gitarista skupiny Synčák.



Skupine DESmod prispela k úspechu aj nová štúdiovka Javorový album, ktorý vydali v závere novembra minulého roku. „Podľa mňa zabodoval aj tento album, turné s Cigánskymi diablami, aj koncerty, ktoré sme robili. Priznám sa, veľmi som nedúfal vo víťazstvo, a absolútneho slávika už vôbec nie. Totiž myslím si, že nominačná päťka bola veľmi silná, Horkýže Slíže vydali výborný singel aj album, k tomu mali výborný videoklip, koncertujú, rovnako kapela Peter Bič Project, skladba Hey Now ich dostala do sveta. Ku IMT Smile nemám čo povedať a Elán je legenda,“ dodal pre TASR líder kapely Mário Kuly Kollár.



„Nikdy sme sa nezaoberali tým, či budeme zlatí, strieborní alebo bronzoví. Nerozlišujeme, ktorý rok bol pre nás viac úspešný. V kapele máme rovnaký názor, robiť niečo každý deň, ak sa to len trocha dá. Tak by to malo byť. Hráme päťdesiat koncertov ročne, väčšinu z nich organizujem ja, vždy odvádzame maximum, nerozlišujeme malé či veľké koncerty, pre nás sú všetky rovnako dôležité. Vážime si fanúšikov a všetkých ľudí, ktorí na naše koncerty chodia,“ dodal kapelník strieborných IMT Smile Miro Tásler.

„Bola to veľmi dobrá voľba vybrať si týchto ľudí do kapely, som rád, že s nimi hrám, že vnímajú to, čo ja hrám. Chceme vydať nový singel, nakrútiť videoklip, už máme naplánované aj koncerty. Chceme ísť aj do zahraničia, kde máme viaceré ponuky. Chceme teda pracovať na tom, aby sa naša hudba dostala aj za hranice, čo sa nám darí,“ pridal názor Peter Bič, líder kapely Peter Bič Project, ktorá si odniesla ocenenia skokan roka a Rádioslávik pre slovenského interpreta, ktorého pesnička bola v roku 2012 najhranejšia v Rádiu Expres. „Už som dávno nemala takú trému ako pred dnešným vystúpením, pretože mi to prišlo ako veľká zodpovednosť. Nakoniec som si to veľmi užila, aj keď som si musela vybrať odposluch, aby som počula, že ľudia skutočne tlieskajú,“ opísala pocity speváčka PBP Dáška Kostovčík.



Prekvapením bolo druhé miesto Celeste Buckingham v ženskej kategórii. V minulom roku vydala táto sedemnásťročná brunetka debutový album Don't Look Back. „Hudba, spev je presne to, čo som chcela robiť. Síce som nevedela, ako to dopadne, ale dnes sú moje pocity neskutočné. Už zajtra podchádzam späť do Ameriky, v utorok už znova idem do školy. Nemôžem tomu uveriť, že sa také niečo vôbec stalo. Iba niekoľko blízkych kamarátov zo školy vedelo, že idem na Slovensko a držali mi palce. A hlavne rodina v Amerike, mamina, otec, sestra. Ceny beriem mamine, lebo ona ma podporuje od malička, takže som ich získala spolu s ňou a s fanúšikmi,“ podelila sa o dojmy Celeste, od septembra minulého roku študentka Belmont University v americkom Nashville, ktorá si z Bratislavy odnáša aj ocenenie objav roka.