Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia

Sieť očných optík Fokus ďakuje učiteľom

Foto: FOKUS optika

Do konca apríla im poskytne meranie zraku zadarmo.

Bratislava 28. marca (OTS) - Učiteľská profesia je náročná sama o sebe. Za posledné roky prešla veľkou transformáciou pre tisícky učiteľov po celom Slovensku, ktorí museli zápasiť nekonečným sebavzdelávaním, aby priniesli kvalitné vyučovanie pre deti a dospievajúcich nielen počas koronakrízy, ale i po následnom návrate do školských lavíc. Učitelia to však ani dnes nemajú ľahké, preto pri príležitosti Dňa učiteľov si v optikách FOKUS ako poďakovanie môžu až do konca apríla nechať vyšetriť zrak úplne zadarmo.

Foto: FOKUS optika
“Práca s digitálnymi tabuľami či počítačom sa podpisuje aj na zdraví učiteľov. Najmä zrak mohol utrpieť v posledných rokoch neustálym sledovaním monitora najviac,” vysvetľuje Martin Slaný, odborný garant siete očných optík FOKUS. Práve z tohto dôvodu sa v optike FOKUS rozhodli, že pedagógom, ako aj ich nepedagogickým kolegom pripravia prekvapenie. Až do konca apríla si pri príležitosti Dňa učiteľov (28. marec) môžu nechať po celom Slovensku zadarmo vyšetriť zrak.

Foto: FOKUS optika
“Pedagógovia by obzvlášť mali dbať na prevenciu, pretože už základné vyšetrenie zraku od optometristu dokáže odhaliť množstvo pomerne častých očných vád, ako je krátkozrakosť, ďalekozrakosť či astigmatizmus. U mladých osôb sa odporúča kontrola každé dva až tri roky, u ľudí nad 40 rokov by mali byť návštevy frekventovanejšie,” uviedol Martin Slaný a ďalej dodal: “Z našich dlhodobých skúseností vieme povedať, že až každý tretí učiteľ, ktorému sme v minulosti merali zrak, používal nesprávnu alebo nepoužíval žiadnu dioptrickú pomôcku, napriek tomu, že mal. To môže viesť nielen k permanentnému zhoršeniu zraku, ale tiež napríklad nepríjemným bolestiam hlavy či páleniu alebo svrbeniu očí.”

Foto: FOKUS optika
Pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení sa môžu objednať cez internetovú stránku www.fokusoptika.sk, telefonicky alebo priamo na prevádzke. Na mieste majú učitelia navyše možnosť si okuliare rovno vyskúšať a objednať. Aj v tomto prípade s výberom správneho rámu a okuliarových šošoviek vždy radi poradia odborníci očnej optiky FOKUS.