Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Rokovania NHL o novej kolektívnej dohode sú v slepej uličke

Výkonný riaditeľ Asociácie hráčov NHL Donald Fehr stojí pred hráčmi 18. októbra 2012 v Toronte. Druhý vľavo hráč Pittsburghu Penguins Sidney Crosby. Foto: TASR/AP

Komisár NHL Gary Bettman pri prezentovaní dosiaľ posledného návrhu vedenia profiligy upozornil, že ak sa dohoda neprijme do tohto štvrtka, bude nemožné odohrať kompletnú sezónu.

New York 24. októbra (TASR) - Rokovania vedenia zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA o novej kolektívnej dohode sa ocitli na mŕtvom bode.

Zúčastnené strany nemienia ustúpiť zo svojich požiadaviek a keďže nie je známy ani termín ďalších rokovaní, nádej na odohratie kompletnej sezóny zrejme definitívne zhasla.

Hráčska asociácia v utorok síce navrhla pokračovať v rozhovoroch, no zástupca komisára NHL Bill Daly to odmietol s odôvodnením, že v súčasnosti to nemá zmysel. "Únia nám dala jasne najavo, že náš návrh z minulého štvrtka ich príliš nezaujíma. Okrem toho nám povedali, že nemajú v úmysle prísť s novým návrhom. Na stretnutie preto nevidíme dôvod," vysvetlil.

Komisár NHL Gary Bettman pri prezentovaní dosiaľ posledného návrhu vedenia profiligy upozornil, že ak sa dohoda neprijme do tohto štvrtka, bude nemožné odohrať kompletnú sezónu. Návrh hovoril o prerozdelení ziskov medzi kluby a hráčov rovným dielom, čo však NHLPA odmietla a vo štvrtok prišla s troma vlastnými protinávrhmi. Keďže ani tie neboli dostatočne kompromisné, nový ročník s najväčšou pravdepodobnosťou neodštartuje ani v posunutom termíne 2. novembra.

Vzhľadom na súčasný stav rokovaní je navyše stále v hre aj možnosť kompletnej výluky, čím by sa zopakoval scenár zo sezóny 2004/05. "Zástupcovia liga zjavne nie sú ochotní stretnúť sa. To samozrejme nie je dobré, lebo bez rokovaní len ťažko dosiahneme nejaký progres," uviedol konzultant NHLPA Steve Fehr.