Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Remišová: R. Fico si urobil z ústavného súdu aj z občanov rukojemníka

Na snímke poslankyňa NR SR Veronika Remišová (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Fico sa podľa lídra Obyčajných Igora Matoviča správa ako človek, ktorému absolútne nezáleží na Slovensku, ale len na jeho vlastnej imunite.

Bratislava 12. februára (TASR) - Predseda Smeru-SD Robert Fico si urobil rukojemníka z Ústavného súdu (ÚS) SR, ako aj z občanov. Uviedla to predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová v reakcii na to, že plénum v utorok nezvolilo žiadneho z kandidátov na sudcov ÚS SR.

"Sú tu občania a potom sú tu naši ľudia. Aj dnes sa ukázalo, že osobné ambície jedného človeka stoja nad všetkým ostatným," reagovala Remišová na hlasovanie a dodala, že voľba je v rukách vládnej koalície. Za štyri dni môže podľa nej ústavný súd skolabovať. Zároveň dodáva, že predlžovanie funkčného obdobia súčasným ústavným sudcom je neprípustné.

Fico sa podľa lídra Obyčajných Igora Matoviča správa ako človek, ktorému absolútne nezáleží na Slovensku, ale len na jeho vlastnej imunite. Podľa Matoviča si chce len na 12 rokov zachovať beztrestnosť. "Je to nemorálne, neetické, je to opovrhovanie demokraciou, ale nič iné sme od neho očakávať nemohli," vyhlásil. Fico si podľa neho myslí, že vydieraním koaličných partnerov sa nakoniec na ústavný súd dostane.

Podľa poslanca Jána Budaja (OĽaNO) sa formuje nová koalícia zostavená zo strany Smer-SD, kotlebovcov a ďalších poslancov, ktorí podľa neho tvoria nebezpečnú silu. Budaj si tiež myslí, že mocenský zápas sa teraz prenáša na voľbu prezidenta SR. "Všetky rozhodnutia týkajúce sa ústavného súdu táto koalícia prenesie na obdobie po zvolení prezidenta. Ak chceme mať demokraciu, musíme sa usilovať o demokratického prezidenta," doplnil.