Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Princ Charles čelí kritike za údajné zasahovanie do politiky

Následník britského trónu princ CHARLES, syn anglickej kráľovnej Alžbety II. Foto: TASR/AP

Charles sa v uplynulom čase nahlas vyjadril svoje názory na otázky vzdelávania, architektúry, náboženstva, životného prostredia, ekologických potravín či homeopatie.

Londýn 12. augusta (TASR) - Britský princ Charles za uplynulé tri roky absolvoval 36 súkromných stretnutí s ministrami kabinetu, čo vyvoláva obvinenia, že dedič trónu zasahuje do politiky. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

Podľa denníka Daily Mail, ktorý z verejných záznamov zostavil zoznam stretnutí, sa Charles od volieb v máji 2010 stretol iba s premiérom Davidom Cameronom sedemkrát.

Denník, ktorý je zvyčajne naklonený kráľovskej rodine, vo svojom editoriáli obvinil princa z toho, že sa mieša do politiky.

Charlesova kancelária dnes uviedla, že princ má povinnosť "predstavovať svoju jedinečnú perspektívu" a skúsenosti na stretnutiach so štátnymi predstaviteľmi.

Od nástupcu trónu sa všeobecne očakáva, že zostane politicky neutrálnym, avšak 64-ročný Charles v uplynulom čase nahlas vyjadril svoje názory na otázky vzdelávania, architektúry, náboženstva, životného prostredia, ekologických potravín či homeopatie.