Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Podpora účasti potravinárov na zahraničných výstavách je dôležitá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Ministerstvo strojnásobilo podporu na prezentáciu potravinárov na prestížnych výstavách doma a v zahraničí na sumu 795.000 eur.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Podpora účasti slovenských potravinárov na zahraničných výstavách je dôležitá z pohľadu možností preniknutia na zahraničné trhy aj pre kvalitné slovenské výrobky. Pre TASR to uviedla v utorok Potravinárska komora Slovenska v reakcii na informácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR o tom, že Pôdohospodárska platobná agentúra vyhlásila výzvu na preplatenie nákladov na cestovné, ubytovanie, prenájom či postavenie stánku.

Ministerstvo strojnásobilo podporu na prezentáciu potravinárov na prestížnych výstavách doma a v zahraničí na sumu 795.000 eur.

Potravinárska komora Slovenska víta iniciatívy MPRV SR na podporu domácich potravinárov. "Mnohí slovenskí výrobcovia aj z radov našich členov majú záujem o prezentáciu na slovenských a zahraničných výstavách. Ide o široké spektrum výrobkov od mliečnych, mäsových výrobkov, cez nápoje, konzervované, mrazené či pekárenské výrobky," priblížila riaditeľka komory Jana Venhartová.

Pre potravinárov je však podľa nej rovnako dôležitá podpora štátu na technologickú obnovu a inovácie, pretože im neustále rastú vstupné náklady na výrobu, čím sa slovenské potraviny dostávajú na domácom trhu do nevýhodnejšej pozície voči lacnejším potravinám z dovozu.