Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Počas protidrogových razií vo Francúzsku zadržali 1357 osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Minister dodal, že 751 zo zadržaných osôb úrady hľadali už pred akciou a podľa dostupných informácií je mnoho z nich už vo väzbe.

Paríž 28. marca (TASR) – Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Minister dodal, že 751 zo zadržaných osôb úrady hľadali už pred akciou a podľa dostupných informácií je mnoho z nich už vo väzbe.

"Z dlhodobého hľadiska sťahujeme z ulíc drogových dílerov," reagoval Darmanin na tvrdenia, že policajné kroky nemajú dlhodobý vplyv na oblasti sužované distribúciou drog.

Policajné razie vykonané v rámci tejto akcie sú súčasťou stratégie spustenej minulý rok, ktorá sa zameriava na približne 4000 miest vo Francúzsku najviac zasiahnutých predajom drog. Policajti na určených miestach nepretržite hliadkujú a zatýkajú drogových dílerov s cieľom zabrániť im dlhodobo v trestnej činnosti, píše DPA.

Drogové gangy sú najaktívnejšie na panelákových sídliskách vo francúzskych mestách. Medzi gangmi opakovane dochádza k prejavom násilia, ktoré vedú k stratám na životoch aj medzi nevinnými osobami. Najproblematickejšia je situácia na juhu Francúzska v prístave Marseille, kde minulý rok v spojitosti s drogovou trestnou činnosťou zahynulo 49 ľudí.