Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Osem bytov pod Tatrami mal vykradnúť 26-ročný muž z okresu Levice

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Celkovú spôsobenú škodu vyčíslili na viac ako 5600 eur.

Poprad 24. októbra (TASR) – Osem domov pod Tatrami mal podľa polície vykradnúť 26-ročný muž. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že policajtom zo Situ v spolupráci s popradskými kriminalistami sa v uplynulých dňoch podarilo objasniť osem krádeží vlámaním do rodinných domov vo Svite, v Spišskej Sobote a blízkom okolí.

"Z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody bol obvinený 26-ročný muž z obce Lontov, okres Levice, prechodne bytom Poprad – Veľká. Prvej krádeže sa mal dopustiť v noci zo 7. na 8. septembra, kedy mal kradnúť v jednom rodinnom dome vo Svite," uviedol Džobanik.

Počas nasledujúcich nocí nasledovali s istým časovým odstupom ďalšie krádeže v domoch vo Svite, v Gerlachove a Spišskej Sobote, kde mal kradnúť poslednýkrát, a to v noci zo 14. na 15. októbra. Do domov sa podľa hovorcu väčšinou dostal cez okná na prízemí, ktoré boli pootvorené na vetranie. Po ich otvorení vošiel do dnu, prehľadal spodnú časť domu, pričom majitelia spali vo vrchnej časti.

"Z domov kradol rôzne cenné veci ako peniaze, stravné lístky, šperky, hodinky, fotoaparáty, mobilné telefóny, notebooky, kamery či televízor," vymenoval Džobanik. Celkovú spôsobenú škodu vyčíslili na viac ako 5600 eur. Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby. Sudca ho následne vzal do väzby.