Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia

Novou riaditeľkou agentúry Slovakia Travel sa stala I. Vala Magátová

Na snímke minister cestovného ruchu a športu (MCRaŠ) SR Dušan Keketi (nominant SNS) v Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

Dočasne poverená generálna riaditeľka Lucia Matvija v agentúre pokračuje ďalej na svojej pôvodnej pozícii riaditeľky sekcie podpory cestovného ruchu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 8. mája (TASR) - Novou riaditeľkou agentúry Slovakia Travel sa stala Ivana Vala Magátová. V utorok (7. 5.) ju vymenoval minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS). TASR o tom informoval hovorca Ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR Tomáš Kováč.

"Vo fungovaní agentúry Slovakia Travel príde k určitým zmenám, a to hlavne z dôvodu vzniku nového ministerstva a nutnosti zladenia agend oboch organizácií. Agentúra bude po posledných zmenách zodpovedná aj za organizáciu prezentácie Slovenska na svetovej výstave EXPO 2025 v Osake," priblížil minister.

Ivana Vala Magátová naposledy pôsobila ako generálna komisárka slovenskej expozície pre výstavu EXPO 2025 v Osake, má tiež skúsenosti zo svetových výstav v španielskej Zaragoze aj z čínskeho Šanghaja. Predtým pôsobila ako generálna konzulka v Šanghaji aj ako riaditeľka bývalej Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Dočasne poverená generálna riaditeľka Lucia Matvija v agentúre pokračuje ďalej na svojej pôvodnej pozícii riaditeľky sekcie podpory cestovného ruchu.