Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia

Nemecký zväz uvažuje o povolení pyrotechniky vo určených priestoroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Nemecká fanúšikovská kultúra je známa rozsiahlym požívaním svetlíc, ktoré však v uplynulom období zranili desiatky ľudí.

Berlín 8. mája (TASR) - Nemecký futbalový zväz (DFB) zvažuje povoliť používanie pyrotechniky v určitých častiach štadiónov, keďže zvýšené tresty zatiaľ nedokázali obmedziť jej používanie. Nemecká fanúšikovská kultúra je známa rozsiahlym požívaním svetlíc, ktoré však v uplynulom období zranili desiatky ľudí. Zároveň zasahujú aj do priebehu stretnutí, ktoré rozhodcovia prerušujú pre veľké množstvo dymu.

"V DFB sme teraz zriadili pracovnú skupinu pre bezpečnosť na štadiónoch. Pálenie pyrotechniky opäť vzrástlo," citovala agentúra dpa Bernda Neuendorfa, predsedu DFB. O vyčlenených zónach na štadiónoch, kde by sa mohla pyrotechnika bezpečne odpaľovať, diskutuje pracovná skupina. Neuendorf zároveň dodal, že zábavná pyrotechnika je v zásade nebezpečná, a preto je zakázaná: "Zvyšujúci sa počet incidentov znamená aj vyššie riziko zranení a popálenín. Najmä pre divákov vrátane detí, hráčov a rozhodcov. Je našou povinnosťou zabezpečiť bezpečný zážitok na štadióne pre všetkých."