Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Na Ukrajine je viac ako 12.000 veteránok vojny v Donbase

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Riaditeľ Nadácie pre východnú Európu V. Liach poznamenal, že problém návratu vojnových veteránov k svojim rodinám je veľmi zložitý, preto je potrebné pracovať so všetkými členmi ich rodín.

Kyjev 20. augusta (TASR) - Viac ako 12.000 žien na Ukrajine pôsobilo v bojových operáciách v Donbase na východe krajiny, ale ich problémy a potreby sa skúmali len veľmi málo. Na utorňajšej tlačovej konferencii to konštatoval riaditeľ Nadácie pre východnú Európu Viktor Liach.

"Na Ukrajine je viac ako 12.000 veteránok. Ich problémy a potreby zostávajú nepreskúmané. Chceme túto problematiku preskúmať a na základe výsledkov vytvoriť určité služby pre veteránky," uviedol Liach, ktorého citovala agentúra Ukrinform.

Liach poznamenal, že problém návratu vojnových veteránov k svojim rodinám je veľmi zložitý, preto je potrebné pracovať so všetkými členmi ich rodín.

Do ďalších služieb poskytovaných veteránom protiteroristickej operácie na východe Ukrajiny bude integrovaná aj národná telefónna linka Lifeline Ukrajina, slúžiaca na prevenciu samovrážd a prevenciu duševného zdravia, dodal riaditeľ Nadácie pre východnú Európu.