Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia

MAAE: V Iráne neboli poškodené žiadne jadrové zariadenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Iránske štátne média v piatok potvrdili, že jadrovým zariadeniam nebezpečenstvo nehrozí.

Viedeň 19. apríla (TASR) - Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia. TASR informuje podľa agentúr AFP a DPA.

"MAAE môže potvrdiť, že na jadrových zariadeniach Iránu nie sú žiadne škody," uviedla MAAE na sociálnej sieti X. Generálny riaditeľ MAAE tiež vyzýva všetky strany na mimoriadnu zdržanlivosť a opätovne pripomína, že jadrové zariadenia by nikdy nemali byť cieľom vojnových konfliktov.

V Isfaháne sa nachádzajú dôležité zariadenia iránskeho obranného priemyslu a v tejto provincii je aj najväčšie jadrové výskumné zariadenie krajiny. Iránske štátne média v piatok potvrdili, že jadrovým zariadeniam nebezpečenstvo nehrozí.

Irán oznámil, že vo vzdušnom priestore nad Isfahánom bolo v piatok skoro ráno zostrelených niekoľko menších letiacich predmetov. Viaceré americké médiá s odvolaním sa na predstaviteľov americkej vlády hlásili, že na Irán zaútočil Izrael v odvete za víkendový útok Iránu na izraelské územie.