Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Objavujte Slovensko, radí Lonely Planet cestovateľom v rebríčku cieľov

Foto: TASR/Pavol Bendík

Slovensko ocenili autori zoznamu za kultúru, dobrodružnosť a množstvo turistami neprebádaných oblastí.

Melbourne 24. októbra (TASR) - Spoločnosť Lonely Planet, najväčší vydavateľ príručiek pre cestovateľov, do svojho zoznamu desiatich najlákavejších cestovateľských cieľov pre rok 2013 zaradila aj Slovensko, ktoré sa umiestnilo na piatom mieste.

Prehľad s názvom Best in Travel 2013 - Top 10, ktorému dominuje Srí Lanka, zverejnila v utorok internetová stránka www.lonelyplanet.com.

Spomedzi európskych destinácií predstihla Slovensko len Čierna Hora, ktorú editori označili za "vychádzajúcu superhviezdu s divokou prírodou".

Slovensko ocenili autori zoznamu za kultúru, dobrodružnosť a množstvo turistami neprebádaných oblastí. Ilustrujú to fotografiou malebnej obce Nižné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa.

Oceňujú veľké zmeny, ktorými Slovensko prešlo za dve desaťročia od Nežnej revolúcie. Píšu, že v súčasnosti sa síce Slovensko vo vyhľadávači Google objavuje na vrchole rebríčkov lacných ponúk lyžiarskych zájazdov a rozlúčok so slobodou, no nastal čas, aby turistický priemysel prijal zmenený obraz krajiny a pripravil sa "na cestu za očakávanou párty v roku 2013".

Prinášame zoznam desať najlepších cestovateľských cieľov pre budúci rok podľa Lonely Planet: 1. Srí Lanka, 2. Čierna Hora, 3. Južná Kórea, 4. Ekvádor, 5. Slovensko, 6. Šalamúnove ostrovy, 7. Island, 8. Turecko, 9. Dominikánska republika, 10. Madagaskar.