Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

KDH môže podľa Figeľa v pravici zohrávať dominantnú úlohu

Ilustračné fotoFoto: TASR/Michal Svítok

Na otázku, či by takýto volebný zisk naplnil očakávania KDH, Figeľ odpovedal, že výsledky nie sú len o matematických vyjadreniach, ale aj o dôveryhodnosti hnutia, ktorá rastie.

Bratislava 10. marca (TASR) - Centrálou KDH sa po vyhlásení výsledkov exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra MVK, ozýval dlhý potlesk. "Politické posuny hovoria, že je tu isté vyvážené spektrum ľavice a pravice, ľavica síce jedna strana a pravica fragmentovaná, ale KDH v nej môže zohrávať dominantnú úlohu a to je výzva na zodpovednosť," vyhlásil predseda strany Ján Figeľ. Podľa predbežných výsledkov KDH získalo 10,8 percenta, čo by strane prinieslo 20 parlamentných kresiel.

Tu bude player


Na otázku, či by takýto volebný zisk naplnil očakávania KDH, Figeľ odpovedal, že výsledky nie sú len o matematických vyjadreniach, ale aj o dôveryhodnosti hnutia, ktorá rastie. Figeľa teší predpokladaná vyššia volebná účasť, lebo je to podľa neho dobré pre demokraciu na Slovensku.

Tu bude player


Pri vyhlasovaní prvých výsledkov v centrále stále chýbal podpredseda KDH a minister vnútra Daniel Lipšic, ktorý je na ceste z Krásnej Hôrky, kde dnes záchranári zasahovali kvôli horiacemu hradu. Doposiaľ sa neukázala ani podpredsedníčka Jana Žitňanská.

Krátko pred 22.00 h prišiel Radoslav Procházka s manželkou. Pred týmito voľbami je podľa vlastných slov omnoho napätejší a aktuálne voľby považuje za "väčšiu lotériu" ako tie minulé. S manželkou sa bol preto odreagovať na nákupoch a v kine.