Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia

J. Kubiš a I. Korčok odsúdili útok na premiéra

Na snímke policajná páska na Námestí baníkov v Handlovej po streľbe na premiéra Roberta Fica v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Kubiš verí, že situáciu by pomohlo upokojiť aj skoré vyšetrenie situácie.

Bratislava 15. mája (TASR) - Útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej odsúdili aj bývalí ministri zahraničných vecí a neúspešní kandidáti na prezidenta Ivan Korčok a Ján Kubiš. Hovoria o bezprecedentnom útoku, poukázali pritom na situáciu v spoločnosti a apelovali na upokojenie. Obaja želajú premiérovi skoré uzdravenie.

"Som zhrozený z atentátu na pána premiéra Fica. V prvom rade dúfam, že sa z poranení čoskoro dostane a prajem mu čo najskoršie uzdravenie," uviedol Kubiš s tým, že atentát vypovedá aj o katastrofálnom stave zneistenej spoločnosti. Apeloval najmä na politikov, aby neprilievali olej do ohňa. Verí, že situáciu by pomohlo upokojiť aj skoré vyšetrenie situácie.



"Stala sa hrozná vec, ktorá môže a pravdepodobne veľmi zmení spoločnosť, v ktorej žijeme," uviedol Korčok a odsúdil prejavy násilia. Hovorí o bezprecedentnom čine. Vyzval štátne orgány, aby vzhľadom na mimoriadny bezpečnostný incident začali konať. Namiesto upokojenia situácie podľa neho vládni politici ešte viac bičujú emócie.