Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Futbalista Song je odhodlaný zabojovať o miesto v zostave Barcelony

Kamerunský stredopoliar Alex Song Foto: TASR/AP

Kamerunský stredopoliar prestúpil z londýnskeho Arsenalu a v kádri plnom zvučných mien to nebude mať ľahké.

Barcelona 21. augusta (TASR) - Nová posila futbalistov FC Barcelona Alex Song si uvedomuje, že o miesto v základnej zostave katalánskeho veľkoklubu musí zabojovať. Kamerunský stredopoliar prestúpil z londýnskeho Arsenalu a v kádri plnom zvučných mien to nebude mať ľahké.

"Prišiel som do najlepšieho tímu na svete a som z toho nadšený," povedal dvadsaťštyriročný Song na utorňajšej tlačovej konferencii. "Viem, že som v tíme plnom hviezd a budem musieť o svoje miesto bojovať. Je to veľká výzva a mám sa ešte čo učiť. Keď tréner uzná, že som pripravený, pôjdem na ihrisko," uviedol. Za jeho transfer z Anglicka zaplatila Barca 19 miliónov eur.

"Takúto šancu dostanete raz za život. Ďakujem Arsenalu a trénerovi Arsene Wengerovi, že mi prestup umožnili," povedal na margo prestupu Song. Športový riaditeľ Barcelony Andoni Zubizarreta vysvetlil, že Kamerunčana angažovali pre jeho univerzálnosť. "Chceli sme získať stredopoliara, ktorý môže po odchode Seydoua Keitu hrať aj v strede obrany. Song bol prvým menom na zozname hráčov, ktorí tieto kritériá spĺňali," uviedol. "Je vynikajúci vo vzduchu, fyzicky silný a takticky vyspelý," chválil Songa Zubizarreta.

Song sa nechal počuť, že za tím, ktorý za posledné štyri roky získal 14 trofejí vrátane troch titulov v La lige a dvoch triumfov v Lige majstrov, je ochotný hrať na akomkoľvek poste. "Neprišiel som zobrať miesto Sergiovi Busquetsovi. Myslím, že na svojom poste je najlepší na svete," vysvetlil Song. "Prišiel som proste pomôcť a odohrať si svoje. Prispôsobím sa každému miestu, kam ma bude chcieť dať šéf," dodal.

Song sa opäť stretne s bývalým kapitánom Arsenalu Cescom Fabregasom, ktorý v pondelok na Twitteri napísal: "Vitaj v Barcelone, Songito. Prajem ti všetko dobré." "Cesc je môj dobrý priateľ a o Barce mi vysvetlil veľa vecí. Herný štýl je podobný ako v Arsenale. Keď však prídete na nové pôsobisko, musíte sa prispôsobiť a v tom mi Cesc pomôže," vyjadril sa k svojmu bývalému kapitánovi Kamerunčan. Najbližší zápas hrá Barcelona vo štvrtok na domácom ihrisku proti majstrovi a rivalovi Realu Madrid v prvom zápase o španielsky Superpohár.