Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Ferrero sa lúčil v slzách, v poslednom zápase kariéry prehral s Almagr

Juan Carlos Ferrero Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročný Španiel nechce ani po skončení kariéry stratiť kontakt s profesionálnym kolotočom. Ferrero nevylúčil, že v novej sezóne bude trénerom Almagra.

Valencia 24. októbra (TASR) - Španielsky tenista Juan Carlos Ferrero zažil v utorok emotívnu rozlúčku s kariérou. Po prehre s krajanom Nicolasom Almagrom na turnaji ATP vo Valencii mu diváci pripravili standing ovation a po tvári bývalej svetovej jednotky sa kotúľali slzy dojatia.

"Mosquito" pôsobil na ATP Tour 14 sezón. V decembri 2000 pomohol Španielsku rozhodujúcou mierou k historickému prvému víťazstvu v Davisovom pohári. V júni 2003 dosiahol životný úspech, keď triumfoval na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži, 8. septembra zasadol na mužský trón.

"Celý týždeň vo Valencii je pre mňa špecifický a veľmi emotívny. Nebol som veľmi nadšený, keď som sa dozvedel, že už v prvom kole nastúpim proti Nicovi Almagrovi. Je to jeden z mojich najlepších kamarátov, navyše bojuje o účasť na Turnaji majstrov v Londýne. Každá minca má však dve strany. Teraz si hovorím, že je pekné odohrať posledný singlový zápas proti dobrému kamarátovi, ktorý je pre mňa veľmi dôležitou osobou," povedal Ferrero pre oficiálnu stránku ATP.

Tridsaťdvaročný Španiel nechce ani po skončení kariéry stratiť kontakt s profesionálnym kolotočom. Ferrero nevylúčil, že v novej sezóne bude trénerom Almagra. "Nica budem možno sprevádzať na niektorých turnajoch ako jeho kouč. Popri tom sa budem naďalej venovať svojej akadémii v rodnej Villene," dodal držiteľ 15 turnajových titulov.