Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Niektorí Prešovčania budú dobrovoľne jazdiť do práce na bicykli

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tento rok sa podľa hovorkyne mesta Prešov Veroniky Kmetóny Gazdovej do kampane zapojí aj tím z Mestského úradu v Prešove.

Prešov 12. augusta (TASR) - Prešovčania sa môžu od dnešného dňa prihlasovať do súťaže Do práce na bicykli a tak podporiť nielen svoje zdravie. Mesto Prešov pripravuje už druhý ročník súťaže, ktorá má za cieľ podporiť pravidelnú dochádzku do práce a do školy práve na bicykli.

„V rámci projektu Central MeetBike sa práve začína registrácia do druhého ročníka súťaže. Mala by slúžiť na to, aby donútila zamestnávateľov zamyslieť sa nad tým, aké podmienky vytvárajú pre svojich bicyklujúcich zamestnancov. Zamestnancom dáva možnosť ukázať, ako sa bicykel dá využiť ako dopravný prostriedok. Robíme to už druhý rok. Minulý ročník považujeme za úspešný, pretože sa prihlásilo 99 účastníkov a spolu najazdili 14.414 kilometrov,“ povedala pre TASR koordinátorka miestnych aktivít projektu Central MeetBike Apolónia Sejková.

V priebehu tohto týždňa (12. 8. - 18. 8.) bude podľa nej možné zrealizovať registráciu 2- až 4-členných tímov spolupracovníkov z prešovských firiem, podnikov a inštitúcií na stránke projektu Central MeetBike. Podmienkou registrácie a účasti v súťaži je pôsobenie firmy na území mesta Prešov a zloženie tímu s minimálne dvoma a maximálne štyrmi členmi, počet tímov jednej firmy či spoločnosti nie je limitovaný. Pokiaľ jeden tím počas súťaže od 19. augusta do 18. septembra zrealizuje 70 percent ciest do práce a z práce na bicykli, postupuje do žrebovania o atraktívne ceny.

Tento rok sa podľa hovorkyne mesta Prešov Veroniky Kmetóny Gazdovej do kampane zapojí aj tím z Mestského úradu v Prešove. Vyhodnotenie sa uskutoční v závere Európskeho týždňa mobility, 20. septembra v centre mesta, kde si vyžrebované tímy prevezmú ocenenia. V Európe je podľa Kmetóny Gazdovej tento projekt veľmi populárny, na Slovensku sa realizuje zatiaľ len v Prešove.

V minulom roku sa do súťaže zapojilo 40 tímov z 33 prešovských firiem. Najviac kilometrov najazdil Traumatím z Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove.