Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Červení diabli otočili duel s Bragou, Barcelonu vykúpil Alba

Hráč Barcelony Alexis Sanchez (v strede) kope do lopty vo futbalovom zápase G-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov proti Celticu Glasgow v Barcelone 23. októbra 2012. Foto: TASR/AP Photo

Futbalisti Benfica prehrali so Spartakom vlastným gólom Jardela. Krátko pred prestávkou chcel hosťujúci Jardel odvrátiť nebezpečný center, ale nešťastne si zrazil loptu do vlastnej brány.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Futbalisti Spartaku Moskva zvíťazili v prvom zápase utorňajšieho programu 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2012/2013 v Lužnikách nad Benficou Lisabon 2:1 v G-skupine a zaknihovali prvé body do tabuľky.

V Moskve mali domáci raketový nástup, v 3. minúte ich dostal do vedenia Rafael Carioca, ktorého do úniku vyslal výbornou prihrávkou Jurado a domáci stredopoliar rutinérsky zakončil medzi nohy brankára Artura. V 33. minúte hlavou premenil Salviov center Lima, keď chvíľu predtým nevyužil gólovú šancu bývalý hráč MFK Košice Nemanja Matič. Krátko pred prestávkou chcel hosťujúci Jardel odvrátiť nebezpečný center, ale nešťastne si zrazil loptu do vlastnej brány. V 69. minúte mal obrovskú šancu vyrovnať hosťujúci Salvio, ale z blízka Rebrova neprekonal. Mužstvo španielskeho trénera Unaia Emeryho tak zaknihovalo prvú výhru v skupine a preskočilo jednobodovú Benficu v tabuľke.

V druhom zápase skupiny FC Barcelona vyhrala nad Celticom Glasgow na Nou Campe 2:1. Škóti prekvapujúco otvorili skóre, keď v 18. minúte prekonal Victora Valdesa Giorgios Samaras, domáci favorit v tlaku potom vyrovnal až v 45. minúte vďaka Iniestovi, ktorému prihral Xavi. Drvivý tlak zúročil favorit až v 93. minúte, keď ho vykúpil gól Jordiho Albu. "Barca" má v tabuľke tri výhry z troch zápasov.

V H-skupine na Old Trafforde Sporting Braga zaskočil Manchester United dvoma gólmi Alana, ešte do prestávky však "červení diabli" znížili po hlavičke Javiera Hernandeza. Tím škótskeho kouča Alexa Fergusona v druhom dejstve tlačil a aj so šťastím vyrovnal v 62. minúte Jonny Evans. Obrat v súboji priniesla 75. minúta, keď Tom Cleverley skvelým centrom našiel hlavu Hernandeza a ten nezaváhal. V ďalšej konfrontácii skupiny CFR Kluž išlo do vedenia na ihrisku Galatasaray Istanbul v 18. minúte po vlastnom góle Danyho Nounkeua, ale od 28. minúty hralo bez vylúčeného Matiasa Aguirregarayho. Turci Melom najskôr nedali penaltu, ale napokon vyrovnali v 77. minúte vďaka Burakovi Yilmazovi.



Hráč Spartaku MOskva Jano Ananidze (vľavo) v bitke o loptu s Nemanjom Matičom (vpravo).
Foto: TASR/AP Photo
V E-skupine ukrajinský Šachtar Doneck doma zdolal londýnsku Chelsea 2:1 a dostal sa na čelo tabuľky. Už v 3. minúte sa presadil Teixeira, a aj v ďalšom priebehu čelili hostia tlaku, viackrát ich zachránil brankár Petr Čech. V 52. minúte ho ale po rýchlej kontre prekonal druhýkrát Fernandinho, za hostí skorigoval v závere Oscar. Aj v druhom súboji sa rodil nečakaný výsledok, dánsky majster Nordsjaelland viedol nad slávnym Juventusom Turín od 50. minúty po góle Mikkela Beckmanna. "Stará dáma" však vyrovnala v 81. minúte Mirkom Vučiničom. Na konte má v tabuľke tri remízy.

Španielska Valencia ukončila sympatickú jazdu BATE Borisova, keď v Minsku vyhrala 3:0. Bieloruského majstra, ktorý vyhral v Lille aj doma s Bayernom Mníchov 3:1, zrazili do kolien hetrik Roberta Soldada, prvý z penalty v nadstavenom čase prvého polčasu. Bavorský klub dokázal vyhrať v Lille 1:0 a prvé tri tímy skupiny tak majú na konte po 6 bodov, francúzsky zástupca má v kolonke bodov nulu.

LM 2012/2013 - 3. kolo skupinovej fázy:
E-skupina:
FC Nordsjaelland - Juventus Turín 1:1 (0:0)
Góly:
50. Beckmann - 81. Vučinič, Rozhodca: Aytekin (Nem.)

Šachtar Doneck - Chelsea Londýn 2:1 (1:0)
Góly:
3. Teixeira, 52. Fernandinho - 88. Oscar. Rozhodca: Skomina (Slov.)

F-skupina:
OSC Lille - Bayern Mníchov 0:1 (0:1)
Gól:
20. Müller (z 11 m). Rozhodca: Atkinson (Angl.)

BATE Borisov - FC Valencia 0:3 (0:1)
Góly:
45.+1, 55. a 69. Soldado (prvý z 11 m). Rozhodca: Thomson (Škót.)

G-skupina:
FC Barcelona - Celtic Glasgow 2:1 (1:1)
Góly:
45. Iniesta, 90.+3 Alba - 18. Samaras. Rozhodca. Rocchi (Tal.)

Spartak Moskva - Benfica Lisabon 2:1 (2:1)
Góly:
3. Carioca, 43. Jardel (vlastný) - 33. Lima. Rozhodca: Clattenburg (Ang.)

H-skupina:
Galatasaray Istanbul - CFR Kluž 1:1 (0:1)
Góly:
77. Yilmaz - 19. Nounkeu (vlastný), ČK: 28. Aguirregaray (Kluž). Rozhodca: Tagliavento (Tal.)

Manchester United - Sporting Braga 3:2 (1:2)
Góly:
25. a 75. Hernandez, 62. Evans - 2. a 20. Alan. Rozhodca: Mažič (Srb.)