Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Amnestovaný český väzeň je podozrivý z dobodania bezdomovca

Mladého slovenského bezdomovca našli dobodaného v Prahe v Kavčích horách.

Praha 3. februára (TASR) - Pražskí kriminalisti vyšetrujú dnes od ranných hodín úmrtie mladého slovenského bezdomovca v Prahe na Kavčích horách. Odpoludnia zadržali kriminalisti muža amnestovaného v januári a podozrievajú ho z dobodania obete. Informácie priniesla česká spravodajská webová stránka Novinky.cz.

Policajti vyrazili k mŕtvemu 30-ročnému Slovákovi o 09.00 h, telo sa nachádzalo na ulici Nad Pekařkou. Muž mal v oblasti brucha a hrudníka niekoľko bodných rán, preto prípad prevzali pražskí kriminalisti. Presné príčiny úmrtia stanoví až nariadená pitva.

"Policajtom sa podarilo v priebehu odpoludnia zadržať na križovatke ulíc Jeremenkova a Podolská 33-ročného Čecha, ktorý je dôvodne podozrivý zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy," uviedla hovorkyňa polície Jana Rösslerová.

Na mieste činu bol nájdený nôž, ktorým bol mŕtvy dobodaný.

Zadržanému mužovi, ktorý bol začiatkom januára prepustený z väzenia po novoročnej amnestii odchádzajúceho českého prezidenta Václava Klausa, hrozí až 18 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest.

Väzenie opustilo po amnestii 6401 ľudí. Podľa policajného webu spáchali amnestovaní väzni 195 trestných činov a 145 priestupkov, dodali Novinky.cz.