Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Americká plavkyňa Torresová na šiestej olympiáde nebude

Na olympiáde nebude štartovať ani slovenská plavkyňa Martina Moravcová.

Omaha 3. júla (TASR) - Americká plavkyňa Dara Torresová rovnako ako Slovenka Martina Moravcová nebude štartovať na svojej šiestej olympiáde. Vo finále na 50 m v.sp. na národnej olympijskej kvalifikácii v meste Omaha v štáte Nebraska obsadila až štvrté miesto časom 24,82. Miestenky do Londýna si zabezpečili víťazná Jessica Hardyová (24,50) a druhá Kara Lynn Joyceová (24,73).

"Je naozaj po všetkom. Dúfala som, že sa dostanem do amerického tímu a budem môcť štartovať v Londýne. Je ťažké vyrovnať sa s tým, že od splnenia cieľa má delilo iba deväť stotín, no taká je realita. Teraz sa budem môcť aspoň viac venovať mojej dcérke a užijem si pekné leto. Americkým plavcom však budem počas OH 2012 držať silno palce," povedala pre akreditované médiá 45-ročná veteránka, ktorá v rokoch 1984-2008 získala celkovo dvanásť olympijských medailí.

Torresová mala podľa vlastných slov pred finále krauliarskeho šprintu rovnaké pocity, ako počas prvej americkej olympijskej kvalifikácie v roku 1984, keď si vybojovala miestenku na OH v Los Angeles. "Bola som nervózna a nemohla som sa dočkať štartu pretekov. Chcela som na sklonku kariéry ešte raz okúsiť olympijskú atmosféru, hoci som vedela, že v Londýne by som nepatrila ku kandidátkam na medaily. Skončiť vo veku 45 rokov štvrtá na olympijskej kvalifikácii tesne za dievčatami, ktoré sú takmer o polovicu mladšie, nie je zlým vysvedčením. Nemám si čo vyčítať. Dala som do toho všetko, no nevyšlo to," dodala Torresová.

Olympijský výbor USA napokon do olympijského bazénu nominoval 47 reprezentantov. Z nich 23 sa predstaví v súťaži mužov a 24 medzi ženami. Najmladšou americkou plavkyňou je 17-ročná tínedžerka Missy Franklinová, najstarším členom je 36-ročný veterán Jason Lezak, ktorý sa kvalifikoval na štafetu 4x100 m voľný spôsob.