Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

A. Danko prijal veľvyslancov, prosí ich, aby dbali na záujmy SR

Na archívnej snímke predseda NR SR Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda parlamentu poukázal, že naša moderná éra samostatnosti sa vyznačuje aj veľmi čulými medzinárodnými vzťahmi.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) prijal na Bratislavskom hrade 75 vedúcich zastupiteľských úradov SR v zahraničí. Ocenil ich prácu a poprosil ich, aby pri svojej službe vždy dbali na záujmy Slovenska a hrdo a sebavedomo reprezentovali naše pozície. Informoval o tom Dankov komunikačný odbor.

"Pre slovenských politikov a ľudí, ktorí pracujú vo verejnej službe musia byť slovenské národné a štátne záujmy posvätné," uviedol Danko. Poukázal, že naša moderná éra samostatnosti sa vyznačuje aj veľmi čulými medzinárodnými vzťahmi.

"Slovenskí diplomati sú vysoko uznávaní vo svete a zvyšujú spoločenský kredit slovenskej zahraničnej službe. Národné parlamenty zohrávajú v medzinárodných vzťahoch čoraz aktívnejšiu úlohu. Určite si však nechcú privlastňovať alebo duplikovať právomoci národných vlád v tejto oblasti. Práve naopak – vďaka svojej osobitnej politickej pozícii ich môžu veľmi vhodne dopĺňať a podporovať," povedal Danko.

Veľvyslanci, ktorých Danko prijal, sú na niekoľkodňovom pracovnom stretnutí mimoriadnych a splnomocnených veľvyslancov SR akreditovaných v príslušných štátoch, stálych predstaviteľov SR pri medzinárodných organizáciách a ďalších vysokých diplomatických zástupcov reprezentujúcich záujmy Slovenska.