Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

VIDEO: Ako bude vyzerať nový jubilejný iPhone?

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na špecializovaných portáloch sa síce hovorí o rôznych novinkách, ale nový iPhone môže nakoniec priniesť úplne iný design.

Cupertino 20. januára (TABLET.TV) - Apple v minulom roku zažil po dlhej dobe pokles predaja iPhonov. V tomto roku by sa to podľa analytikov malo výrazne zlepšiť. Očakávajú, že budúci iPhone dostane najväčšiu revitalizáciu od vydania iPhonu 6. Hlavným spúšťačom je 10. výročie smartfónu.

Výročný smartfón si možno vezme inšpiráciu z najobľúbenejšieho modelu – iPhone 4. Jeho design sa zapísal ako jeden z najlepších v histórii telefónov a dodnes ho mnohí pokladajú za najkrajší model od Apple - hranatý tvar so sklom na prednej i zadnej strane a oceľový rámček na boku. Práve kombinácia skleneného tela a kovového rámčeka môže ušetriť firme náklady na výrobu aj čas výroby. Zároveň by to znamenalo zánik hliníkovej zadnej časti telefónu, ktorú Apple používal niekoľko rokov.

Sklenené telo nielenže prinesie nový vzhľad, ale má aj iný účel - bezdrôtové nabíjanie. Podľa mnohých informácií Apple vyvíja technológiu bezdrôtového nabíjania na veľkú vzdialenosť.