Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Magazín

Stratili ste niečo? Možno to našiel Tom Hanks

Americký herec Tom Hanks Foto: TASRA/AP

Stratili ste v posledných mesiacoch nejaký predmet? Nezúfajte. Možno ho našiel známy herec Tom Hanks.

Bratislava 8. apríla (Teraz.sk) - Americký herec Tom Hanks si našiel zvláštnu zábavu.

Na svojom profile na sociálnej sieti Twitter sa snaží hľadať majiteľov stratených vecí. Pri svojich cestách mestom New York pravidelne fotí rôzne predmety, ktoré nájde na ulici a následne hľadá ich majiteľov práve cez svoj účet na Twittri.




Túto zábavku praktizuje už niekoľko mesiacov a úspešne sa mu podarilo vypátrať napríklad majiteľku stratenej študentskej karty Lauren.




Pri každom nájdenom predmete použije tzv. hashtag #Hanx, aby majitelia stratených vecí sa vedeli dostať k svojej veci rýchlejšie.

Sociálne siete sa v posledných rokoch stali aj veľmi dobrým vyhľadávačom stratených predmetov. Cez sociálne siete sa podarilo vypátrať už stovky majiteľov stratených občianskych preukazov, mobilov, peňaženiek.

Ak teda v najbližšej dobe niečo stratíte, zdieľajte túto informáciu na sociálnych sieťach a vaša šanca na nájdenie stratenej veci bude určite väčšia. Ak sa vám niečo podobne stane v New Yorku, skúste použiť na Twittri hastag #Hanx a máte šancu, že vaše stratené rukavice alebo mobil našiel známy herec.