Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

V Európe pribudnú štyri luxusné hotely

Foto: BHP

V prvý augustový deň otvorí spoločnosť aj Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel v Bratislave. Bol navrhnutý oceneným holandským architektom Erickom van Egeraatom.

Bratislava 14. júla (Teraz.sk) - Spoločnosť Starwood rozšíri svoje portfólio o štyri hotely v Európe. Do konca roka prekoná hranicu 100 hotelov, ktoré prevádzkuje po celom svete. „Tešíme sa na vytvorenie dlhodobej spolupráce s našimi partnermi na každom z týchto vzrušujúcich projektov pod našou hlavičkou, keďže neustále rastieme nielen v etablovaných, ale aj v novovznikajúcich destináciách v Európe,“ povedal Michael Wale, prezident Starwood Hotels & Resorts pre Európe, Afriku a Stredný východ.

Spoločnosť tiež nedávno oznámila investíciu 300 miliónov dolárov do rozšírenia a zlepšenia portfólia v Severnej Amerike. V portfóliu má aj hotely v Prahe, v tureckom Bodrume, v talianskom Portopiccole a v Bratislave.

V Prahe prevádzkuje hotel Augustine, ktorý sa nachádza na Malej Strane v centre mesta a bol otvorený 30. júna. Susedí s Valdštejnskou záhradou a pešo sa dá ľahko dostať k Pražskému hradu a Karlovmu mostu. Hotel sídli v siedmich historických budovách, kde sa nachádza viac ako 100 luxusných izieb a apartmánov. Najväčšia z budov je Kostol sv. Tomáša z 13. storočia, kde doteraz prebývajú augustiánski mnísi. V porovnaní s architektúrou baroka, renesancie a gotiky disponuje hotel elegantnými interiérmi, ktoré reflektujú rehoľnú históriu a je vybavený nábytkom inšpirovaným českým kubizmom tridsiatych rokov. V hoteli sa tiež nachádza malá tanečná sála, štyri konferenčné miestnosti, fitnescentrum a spa.

Na pobreží Jadranského mora sa v Portopiccolo nachádza hotel Falisia. Tento idylický rezort zahŕňa 65 izieb a apartmánov, súkromnú pláž s nekonečne dlhým bazénom, dve reštaurácie, ktoré podávajú gurmánske špeciality a zdravú kuchyňu, špecializované spa a dve konferenčné miestnosti. Hotel bude súčasťou modernej a udržateľnej štvrte pripravenej stať sa úspešným pobrežným útočiskom s obytnými jednotkami, plážovým klubom, prístavom a viacerými obchodmi a reštauráciami. Hotel otvorí svoje brány pre návštevníkov 18. júla.
Rezort, ktorý ponúka nádherné výhľady na more, sa nachádza neďaleko letiska Benátky a Terst a blízko slovinských a chorvátskych hraníc. Bude siedmym hotelom siete The Luxury Collection v Taliansku, kde má značka svoje korene.

V známej tureckej destinácii Bodrum sa môže spoločnosť pochváliť hotelom Caresse s 84 modernými izbami, apartmánmi a sídlami s panoramatickým výhľadom na pokojný záliv. Jeho otvorenie je naplánované na 24. júla. Hotel ponúka päť miest, kde si môžete vychutnať kulinárske umenie, vrátane nonstop reštaurácie, plážovej reštaurácie a sushi baru. Luxusné voľnočasové zariadenia rezortu zahŕňajú rozľahlé spa o rozlohe 1 580 m2, jachtu pre súkromné účely, vnútorné a vonkajšie bazény, fitnescentrum, ako aj tenisové kurty a basketbalové ihriská. Biele pláže a domčeky na vode sú ideálnym miestom na súkromné oslavy, prípadne kultivované akcie pre maximálne 500 hostí a dve konferenčné a zasadacie miestnosti sú dokonalým miestom pre obchodné prezentácie. Novootvorený rezort sa nachádza v strede exkluzívnej zastavanej oblasti.

V prvý augustový deň otvorí spoločnosť aj Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel v Bratislave. Bol navrhnutý oceneným holandským architektom Erickom van Egeraatom. Hotel leží v srdci mestského projektu s rezidenciami, kanceláriami a obchodmi atraktívnymi pre kozmopolitný štýl života mladého a moderného Slovenska. Nachádza sa priamo na brehu Dunaja, iba 10 minút chôdze od centra starého mesta. Ponúka 231 izieb a apartmánov, dve reštaurácie a bar v lobby, vnútorný bazén, ako aj fitnescentrum a spa, dve tanečné sály a päť konferenčných miestností.

„V regióne neustále vidíme nové príležitosti, ako napríklad Caressa a Falisia, ktoré sú súčasťou viacúzemných zástavieb,“ povedal Bart Carnahan, viceprezident pre akvizície a rozvoj, Starwood Hotels & Resorts Európa, Afrika a Stredný Východ. „Zmeny zároveň zostávajú kľúčovou stratégiou pre náš rast, čo nám umožňuje pridávať do skupiny Starwood etablované hotely, akými sú Augustine a Grand Hotel River Park. Vďaka novým prírastkom v rodine The Luxury Collection sa značka môže pochváliť 43 jedinečnými hotelmi a rezortmi v Európe.“